De website www.zeeland.nl gebruikt cookies om statistieken te verzamelen.
Lees de toelichting als u meer wilt weten over het gebruik van cookies op deze website.
IK GEEF HIERVOOR TOESTEMMING

U bent hier

Sport

Zeeland en sport, een goede combinatie!

Zeeland is een provincie van water, land en…sport. Door het vele water is Zeeland een uitstekende watersportprovincie. Maar ook vele andere sporten komen in Zeeland aan bod. Er is veel ruimte om te bewegen.

In Zeeland is aandacht voor verschillende doelgroepen binnen de sport. Jong, oud, gehandicapt of niet, professioneel of amateur, het maakt niet uit. Denk bijvoorbeeld aan de Senior Games die in 2009 in Zeeland gehouden werden of het grote aanbod van G-sporten (gehandicaptensport) van maar liefst 30 verschillende sporten. Het overzicht is te vinden op www.sportzeeland.nl.

Gezond Bewegen

De Nationale Norm voor Gezond Bewegen (NNGB) is 7 dagen in de week minimaal 1 uur besteden aan lichamelijke activiteiten (lopen en fietsen van en naar school, gymmen op school, sporten bij een vereniging en bijvoorbeeld voetballen op straat of zwaar lichamelijk werk). In Zeeland voldoet 56% aan van de inwoners aan de NNGB. Dat is iets lager dan het landelijke cijfer van 62,2%.

Vrijwilligers

Zonder betrokken vrijwilligers draait de sport niet. Van de bevolking van 16 jaar en ouder is 16% betrokken bij vrijwilligerswerk. Daarvan is 11% actief in de sport. Landelijk is het percentage sportvrijwilligers de laatste jaren stabiel (bij een groeiend aantal sporters). Sport blijft daarmee de maatschappelijke sector met het grootste aandeel leden van clubs en organisaties en vrijwilligers.

 
Nieuws

Om deze extra content goed weer te geven, kunt u de benodigde Flash Plugin downloaden.

Wat doet de Provincie?
Organisaties