De website www.zeeland.nl gebruikt cookies om statistieken te verzamelen.
Lees de toelichting als u meer wilt weten over het gebruik van cookies op deze website.
IK GEEF HIERVOOR TOESTEMMING

U bent hier

Openbaar Vervoer

Openbaar Vervoer

Wilt u op stap met het openbaar vervoer? Dat kan!

Half trein, half bus

De steden en grote dorpen in Zeeland zijn tot elf uur 's avonds met de bus te bereiken. Op het platteland rijden de bussen tot zeven uur 's avonds. Op werk- en zaterdagen is dat in een uurdienst en op zon- en feestdagen één keer in de twee uur. Tussen Vlissingen en Breskens varen de Fast Ferries. Op Zuid-Beveland en Walcheren rijdt tussen Vlissingen en Bergen op Zoom de trein.

De Provincie Zeeland is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer over de weg en het water. De bedrijven Connexxion en Veolia Transport voeren het uit. Zij doen dat aan de hand van een concessie – een soort vergunning die de Provincie per deelgebied voor Zeeland verleent. Er zijn vier concessies:

  • Noord-Zeeland: Schouwen-Duiveland, Sint Philipsland en Tholen
  • Midden-Zeeland: Walcheren, Noord- en Zuid-Beveland
  • Zeeuws-Vlaanderen
  • Fast Ferries Vlissingen-Breskens

De organisatie van het treinverkeer is een taak van het rijk. NS verzorgt daarom het railvervoer in Midden-Zeeland.

Gaat u op pad met bus, boot of trein? Kijk dan op de site van Connexxion, Veolia Transport, NS of 9292.

 
Uw mening

Heeft u een mening over het onderwerp op deze pagina? Klik hieronder op de knop 'Uw mening over dit onderwerp' om zelf een mening achter te laten. Raadpleeg voor meer informatie de spelregels voor het plaatsen van meningen.

Uw mening over dit onderwerp

 
Geachte heer, mevrouw, Het kaartje -De tien meest gebruikte buslijnen in Zeeland- (gepubliceerd door Omroep Zeeland) geeft als bron Provincie Zeeland aan. Dit kaartje klopt niet, zie mijn onderstaande reacties op de desbetreffende webpagina's van Omroep Zeeland: Van het kaartje met de 10 drukste buslijnen klopt niet veel. De drukste lijn 133 vervoert 2x zoveel passagiers als de lijnen 132 en 20. De groene streep zou dus 2x zo dik moeten zijn. Lijn 133 loopt trouwens niet via Goes maar via Renesse naar Middelburg. Lijn 10 Hulst - Middelburg behoort ook tot de 10 drukste lijnen. Lijn 42 loopt van Breskens naar Sluis en is op 4 na de drukste lijn van Zeeland vervoert iets minder passagiers dan lijn 1. Het beste kijkt u naar ook naar het virtuele kaartje "Intensiteit busgebruikt", waarop trouwens ten onrechte lijn 42 via Aardenburg rijdt i.p.v. via Sluis. Tot het kernnet zouden ook de lijnen 10 en 42 moeten behoren. Lijn 10 vervoert, tussen Terneuzen en Hulst, minder passagiers dan lijn 20, omdat lijn 10 1x per uur rijdt en lijn 20 2x. En nog een aanvulling: Lijn 10 rijdt via Kloosterzande. -- Tussen Middelburg en Vlissingen behoren 3 lijnen tot de top 10. -- De buslijnen in de gemeente Tholen behoren niet tot de top 10. -- Lijn 20 vervoert evenveel passagiers als lijn 132. Groene streep dient even dik te zijn. -- Dit allemaal als uw gegevens in "Intensiteit busvervoer" juist zijn. http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2014-04-17/665766/steeds-meer-zeeuwen-met-bus#.U1D6S6h9RpA http://www.omroepzeeland.nl/data/buslijnen#.U1D6B6h9RpC http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2014-04-17/665766/steeds-meer-zeeuwen-met-bus#comment-76788 Graag verzoek ik u een correctie door te voeren. Vriendelijke groet, JvS
JvS
men zou m.i. fiets-voet veer Breskens-Vlissingen meer realistisch kunnen inplannen; één vaart per uur ( aansluitend op buslijnen in WZVL) in piekuren ochtend en namiddag en overdag nog minder (elke 2 uur)Dat alleen al moet forse bezuiniging opleveren. Elk half uur is overdreven voor deze verbinding en de tunnel is er voor automobilisten.
Nico M.P.Peterse

Om deze extra content goed weer te geven, kunt u de benodigde Flash Plugin downloaden.

Wat doet de Provincie?
Organisaties
Websites