De website www.zeeland.nl gebruikt cookies om statistieken te verzamelen.
Lees de toelichting als u meer wilt weten over het gebruik van cookies op deze website.
IK GEEF HIERVOOR TOESTEMMING

U bent hier

Jeugd
4 meiden op een bank op schoolplein
Foto: Mechteld Jansen

Onderwijs

In Zeeland is er voor jongeren veel keuze op het gebied van school en vrije tijd. Naast basisscholen in de dorpen en middelbare scholen in de gemeenten, worden in Zeeland allerlei opleidingen aangeboden door twee ROC's, de HZ University of Applied Sciences en de Roosevelt Academy.

Vrije tijd

Uitgaan in Zeeland kan in één van de discotheken, café's en filmzalen in steden als Goes, Middelburg, Vlissingen en Terneuzen. Op het gebied van sport is er ook genoeg te doen: het Zeeuwse landschap leent zich bijvoorbeeld prima voor mountainbiken en skeeleren. En voor watersportliefhebbers is er altijd veel te beleven op en langs de Deltawateren.

Meepraten over beleid

De Zeeuwse jeugd kan daarnaast in veel gemeenten meepraten over het beleid. Borsele, Tholen, Veere, Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Reimerswaal, Hulst en Goes hebben inmiddels allemaal een eigen jongerenraad.

Jouw Zeeland

Meer informatie voor jongeren over school en uitgaan, maar ook over politiek en beleid in Zeeland is te vinden op de jongerenwebsite van de Provincie: www.jouwzeeland.nl.

Ben je tussen de 12 en 23 jaar oud en vind je het leuk om mee te praten over provinciaal beleid, meld je dan aan via jouwzeeland.

 

Om deze extra content goed weer te geven, kunt u de benodigde Flash Plugin downloaden.

Documenten
Algemeen
Websites