Abdij kleurt oranje voor Orange the World

25 november 2021
|
Nieuws
Oranje abdijkplein

Provincie Zeeland zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt de Abdij oranje op 25 november.

Gedeputeerde Anita Pijpelink licht toe waarom de Provincie zich achter de campagne schaart:

“Vandaag kleurt de Abdij oranje. Net als heel veel andere gebouwen in Nederland. We doen dat niet voor niets. We doen dat om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Gelukkig zijn er ook mensen die opstaan tegen dat geweld. Mensen, kinderen soms nog, die zelf vaak slachtoffer waren en het niet meer pikken. Samen kunnen we laten weten dat we geweld tegen vrouwen niet accepteren.”

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen.  

16 days of Action

Aan de Orange the World campagne doen meer dan honderd landen mee. De aftrap is op 25 november en eindigt op 10 december. Dit zijn de '16 Days of Action' tegen geweld tegen vrouwen. 

De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Internationaal kleurden eerder bijvoorbeeld Times Square, de Niagara Falls en de Brandenburger Tor al oranje. Zo laten overheden zien dat zij de strijd tegen geweld steunen.

Meer weten?

Een kaart van Nederland met de volledige lijst van deelnemende gemeenten en provincies is te vinden op de website: www.orangetheworld.nl. Ook zijn daar de activiteiten van maatschappelijke organisaties rond the Orange the World campagne opgenomen.