Afsluiting toe- en afrit Ritthem (A58)

23 augustus 2022
|
Verkeersinformatie
Afsluiting van de toe- en afrit A58 bij Ritthem

De kruising A58/MarieCurieweg/Ritthemsestraat wordt vervangen door een rotonde en de Ritthemstraat wordt opnieuw ingericht. Hierdoor is van 5 tot en met 21 september de afrit en de toerit van de A58 naar Ritthem afgesloten.

Werkzaamheden

5 september 2022 (06:00u) t/m 21 september 2022 (17:00) 

De werkzaamheden aan de rotonde Ritthem zijn door het slechte weer iets uitgelopen. Bij veel regen is het helaas niet mogelijk om het nieuwe asfalt en de daarbij behorende markering aan te brengen. De rotonde is daarom pas op 21 september vanaf 17.00 uur open voor verkeer. Eerder communiceerden we 19 september. 

In deze periode wordt de rotonde Ritthem aangelegd en de Ritthemsestraat opnieuw ingericht. Dit brengt hinder met zich mee. 

  • De af- en toerit Ritthem (vanuit Vlissingen en richting Goes) en de Ritthemsestraat vanaf de A58 tot aan de Zandweg zijn in deze periode afgesloten. Het verkeer van en naar Ritthem en bedrijventerrein Vlissingen Oost wordt omgeleid via de A58/N254/N662.
  • Verkeer met bestemming bedrijventerrein Ritthem wordt omgeleid via de A58/Havendorpweg/Marie Curieweg.
  • Het verkeer van en naar Oost Souburg wordt omgeleid via de A58/Bermweg.
  • De Zandweg is vanaf de Ritthemsestraat ook afgesloten in deze periode. Autoverkeer van en naar Ritthem moet in deze twee weken via de Rammekensweg Ritthem bereiken of verlaten. Fietsers van en naar Ritthem kunnen wel via de Zandweg bij de Ritthemsestraat komen en via het noordelijke fietspad richting Oost Souburg.

Bekijk de verkeerssituatie op  Melvin (ndw.nu)

12 september t/m 16 september 2022

Door werkzaamheden aan de Deinsvlietweg is doorgaand autoverkeer niet mogelijk. KWS Infra legt dan nieuw asfalt aan op de Dienstvlietweg. 

Bekijk de situatie op Melvin (ndw.nu)

Herinrichting

Deze werkzaamheden zijn onderdeel van de herinrichting van de kruising Ritthemsestraat (N662), A58 en Marie Curieweg. De kruising wordt straks veiliger en verkeer zal sneller doorstromen. 

In opdracht van de Provincie Zeeland is KWS Infra Roosendaal hier de afgelopen maanden mee bezig geweest. Zo is het asfalt op de N662 gerenoveerd en de parallelweg en het fietspad langs de Ritthemsestraat opnieuw aangelegd. Door het aanleggen van een tijdelijk afrit van de A58 vanuit Vlissingen naar de Marie Curie Weg hebben we al een groot deel van de werkzaamheden aan de nieuwe rotonde voorbereid. 

Hinder

Hoewel we overlast proberen te beperken, kan het werk hinder met zich meebrengen. KWS Infra heeft de werkzaamheden zo goed mogelijk proberen in te plannen om de hinder te beperken.