Benoeming burgemeester Hulst

19 september 2022
|
Persbericht
Groot Eiland Hulst

Mevrouw I.M.M. (Ilona) Jense-van Haarst (43 jaar) wordt de nieuwe burgemeester van Hulst. Op 16 september 2022 is het Koninklijk Besluit over de benoeming van mevrouw Jense-van Haarst genomen en daarmee is de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Hulst afgerond. De benoeming gaat in op 1 oktober 2022.

De installatie van mevrouw Jense-van Haarst zal op 12 oktober tijdens een bijzondere vergadering van de gemeenteraad plaatsvinden. De burgemeester zal tijdens die bijeenkomst door de commissaris van de Koning, de heer Han Polman, in de raadszaal van het gemeentehuis in Hulst worden beëdigd.

Mevrouw Jense-van Haarst was sinds 2018 wethouder en 1e locoburgemeester in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Daarvoor leverde zij als zzp’er bedrijfsondersteuning en was zij actief in de evenementenorganisatie. Zij werkte ook als stafjurist. In de periode 2010-2018 was mevrouw Jense-van Haarst raadslid in Pijnacker-Nootdorp. Daarvan was ze de laatste vier jaar fractievoorzitter. 

Mevrouw Jense-van Haarst volgt burgemeester Jan-Frans Mulder op, die bij Koninklijk Besluit per 1 oktober 2022 eervol ontslag is verleend. Van burgemeester Mulder wordt tijdens een bijzondere raadsvergadering op 27 september aanstaande afscheid genomen. Op 28 september is een openbare afscheidsreceptie gepland.