Nieuws

Veel wind, maar toch een Frans sfeertje aan de Vestingweg in IJzendijke. De afgelopen maand is daar hard gewerkt aan de aanleg van een nieuwe bushalte. De halte is omgedoopt tot ‘Petit Paris’; een naam die verwijst naar het roemruchte verleden van het Zeeuws-Vlaamse dorp.

De nieuwe haltenaam staat prominent op de abri en het haltebord, dat gedeputeerde Harry van der Maas vandaag onthulde. Ook deelde de gedeputeerde samen met wethouder Babijn Franse hapjes uit aan de reizigers die met de bus meegingen.

De halte aan de Vestingweg is getransformeerd tot een goed verlichte bushalte, met vijf schuine parkeervakken, een grote abri, een fietsenstalling en zitbanken. De komende week wordt nog gewerkt aan de plaatsing van een fietsoverkapping. De inrichting van de halte gebeurde in nauwe samenwerking met de inwoners van IJzendijke. Zij droegen ideeën aan om de halte een Frans tintje te geven, dat past bij het dorp.

Voor de veiligheid van de fietsers is het fietspad om de halteplaats heen gelegd. De rijrichting van de bus is ook veranderd om de bus strak te kunnen laten halteren tegen de verhoogde perronband. Dit maakt het in- en uitstappen makkelijker voor minder validen.

De dorpsraad wil ook de kleine Eifeltoren verplaatsen naar de bushalte. Als die hier zijn intrede doet, kunnen voorbijgangers al van een afstandje zien dat ze bij klein Parijs zijn aangekomen.

Bushalte met verlichtingGedeputeerde Harry van der Maas en Wethouder Babijn bij bushalte