Nieuws

Woont u op Schouwen-Duiveland, rijdt u graag en goed en hebt u tijd? Dan zit buurtbusvereniging Schouwen-Duiveland op u te wachten! Voor de buurtbus van/naar Nieuwerkerk, Dreischor, Zonnemaire, Schuddebeurs, Noordgouwe, Zierikzee en Ouwerkerk (lijnen 591 en 592) zijn namelijk dringend vrijwillige chauffeurs nodig.

Een buurtbus is een kleine bus voor maximaal acht personen, die van maandag tot en met vrijdag door de kleine kernen rijdt. De bus rijdt op deze plekken om dat er, vanwege te weinig passagiers, geen grote bus meer is. Connexxion, de busvervoerder in Zeeland, stelt de buurtbussen beschikbaar. Omdat de buurtbussen in een grote behoefte voorzien, krijgen de buurtbusverenigingen voor elk buurtbusproject subsidie van de Provincie Zeeland om te zorgen dat alles goed wordt geregeld. Kenmerkend voor de buurtbus is dat deze wordt gereden door vrijwilligers die lid zijn van een buurtbusvereniging. De vereniging zoekt chauffeurs op Schouwen-Duiveland, maar ook elders in Zeeland is er behoefte aan vrijwilligers voor de buurtbus.

Vindt u het leuk om één of meer dagdelen per week eigen dorps- en streekgenoten te vervoeren van huis naar een volgend dorp of naar de supermarkt in de buurt? Meldt u dan aan door een e-mail te sturen naar buurtbuszeeland@connexxion.nl met de vermelding van uw naam en telefoonnummer zodat contact met u opgenomen kan worden.