Nieuws

De Provincie Zeeland treft op basis van de landelijke richtlijnen een aantal maatregelen rondom het coronavirus. Deze maatregelen gelden vooralsnog tot en met 6 april 2020. Het werk van de Provincie gaat zoveel mogelijk door, maar wel op een manier waarbij het risico op besmetting minimaal is.

Vergaderingen

De vergaderingen van Provinciale Staten komen vooralsnog te vervallen tot en met 31 maart 2020. De vergaderingen van het college van Gedeputeerde Staten gaan nog wel door, maar dan gedeeltelijk telefonisch of online. De openbare aangelegenheden van het college zijn tot en met 6 april geannuleerd. Medewerkers vergaderen zo veel mogelijk digitaal of telefonisch.

Evenementen en bijeenkomsten

In verband met het coronavirus zijn verschillende evenementen de komende tijd afgelast. De Rijksoverheid heeft besloten om deze maatregel te verlengen tot 1 juni 2020.

Heeft u een vraag over uw vergadering of bijeenkomst in het Provinciehuis? We adviseren u contact op te nemen met uw contactpersoon binnen de Provincie Zeeland. Het Provinciehuis gaat niet op slot, maar is tot en met 6 april niet publiek toegankelijk.

Wijziging in het Zeeuwse Openbaar Vervoer

Ook heeft het Zeeuwse Openbaar Vervoersaanbod te maken met een aantal maatregelen. Zo rijden er tot en met 6 april 2020 geen buurtbussen en er zijn een aantal wijzigingen in de dienstregeling van Connexxion. Ook wijzigde de NS haar dienstregeling vanaf zaterdag 21 maart 2020. De Westerschelde Ferry zal tot en met 6 april 2020 beperkter varen. Bekijk actuele reisinformatie op: https://9292.nl.

Continuïteit en contact

Om de continuïteit van onze organisatie te garanderen en vanwege de gezondheid van onze medewerkers vragen we onze medewerkers zoveel mogelijk thuis te werken. Voor bedrijfskritische werkprocessen zijn vanwege continuïteitsredenen wel medewerkers aanwezig in het Provinciehuis.

Wij zijn bereikbaar via +31 118 631011.

Ondersteuning voor Zeeuwse bedrijven

Provincie Zeeland, de Vereniging Zeeuwse Gemeenten, Economische Impuls Zeeland en VNO-NCW Zeeland werken intensief samen om ondernemers te helpen tijdens de Covid-19 (Corona) uitbraak. Belangrijkste doel is ondernemers zo snel en goed mogelijk te informeren over alle regelingen die er zijn voor bedrijven en ZZP-ers.

Meer informatie landelijk

Uiteraard blijven we de aanwijzingen vanuit het RIVM, Rijksoverheid en veiligheidsregio’s opvolgen. Voor meer informatie over de maatregelen in heel Nederland rond het coronavirus, kijk op de site van de Rijksoverheid. 

Meer informatie Veiligheidsregio Zeeland

Om alle maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in Zeeland te coördineren heeft de Veiligheidsregio GRIP 4 afgekondigd. Lees de blog met actuele ontwikkelingen op de site van Zeeland Veilig. Ook vindt u hier antwoord op veelgestelde vragen. Mit Informationen auf Deutsch / With Information in English.

Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, kan alle informatie over het coronavirus best veel en complex zijn. Daarom heeft Stichting Lezen en Schrijven animaties gemaakt in begrijpelijke taal. Bekijk de beschikbare animaties.