Creative City Boost nu echt van start!

17 februari 2022
|
Persbericht
kunst op muur

De coronacrisis zorgde voor enige vertraging, maar nu gaat het project “Creative City Boost” dan echt van start. Donderdag 31 maart 2022 vindt de officiële kick-off plaats. Maar vóór die tijd organiseren Provincie Zeeland en CBK Zeeland – de samenwerkende partners in dit project – al een aantal activiteiten. Zo staat dinsdag 22 februari de eerste Stadssafari in Terneuzen op het programma. In maart volgen de Safari’s in Goes en Vlissingen. Ondertussen vonden al eerste kennismakingen plaats met het talentteam en in de komende weken komen werkgroepen bijeen in de verschillende steden.

Verrassende samenwerkingen

Wanneer cultuursector en middenstand de krachten bundelen, kunnen er ideeën en projecten uit voortkomen die én de Zeeuwse binnensteden een boost geven én voor beide sectoren nieuwe kansen creëren. Dat is heel in het kort het uitgangspunt van Creative City Boost: creëren en ondernemen in Zeeland. De Zeeuwse binnensteden krijgen een boost door verrassende samenwerkingen en de ontwikkeling van nieuwe product-marktcombinaties.

Stadssafari’s

Een in het oog springend onderdeel zijn de Stadssafari’s. Tijdens een begeleide stadswandeling geven meerdere gidsen (een inwoner, creatieve maker, ondernemer en ambtenaar) toelichting over hun activiteiten en ervaringen in de binnenstad. De deelnemers ontdekken op deze manier de unieke mogelijkheden van de verschillende steden. Er komen vijf Stadssafari’s; Middelburg, Vlissingen, Goes, Terneuzen en Hulst. Nadat de deelnemers inzoomen op het karakter van de stad, werken ze samen voorstellen uit voor nieuwe initiatieven. Uit alle individuele voorstellen wordt er één gezamenlijk idee als beste naar voren geschoven. Zo ontstaan er uiteindelijk vijf ideeën, voor iedere stad één. De eerste Stadssafari is op 22 februari in Terneuzen.

Kick-off

Donderdag 31 maart vindt de officiële start van Creative City Boost plaats in het theater de Mythe in Goes. Tijdens deze kick-off zijn de betrokkenen bij het project aanwezig. Niet alleen maken zij kennis met elkaar, ook wordt meer duidelijk over hun rol binnen dit project. Daarnaast presenteert het team de uitvoeringsplannen voor de komende maanden.

REACT-EU

Onder de noemer REACT-EU stelt de Europese Unie extra middelen beschikbaar voor een versneld economisch herstel van regio’s na de coronacrisis. De nadruk ligt op investeringen in innovatieve projecten die moeten zorgen voor een veerkrachtig herstel van de economie. Het project ‘Creative City Boost’ is een van de dertien Zeeuwse projecten die mogelijk gemaakt wordt vanuit dit programma.