De Deltaweg (A256) gaat van 120 km/u naar 100 km/u

11 maart 2020
|
Nieuws
Foto Sloeweg, gezien vanuit de kruising richting de A58

Vanaf 14 maart 2020 wordt de snelheid op de Deltaweg (A256) verlaagd van 120 naar 100 kilometer per uur. Dit doen we om de verkeersveiligheid op de weg te verbeteren. Dit weekend worden de borden geplaatst, vanaf dan gaat de nieuwe snelheid ook in.

In de bocht van de A58 vanuit Bergen op Zoom richting de Deltaweg (A256) richting Zierikzee zijn al meerdere ongevallen gebeurd. Dit geldt ook voor de afslag naar Goes Zuid en Knooppunt de Poel. Door in- en uitvoegend verkeer zijn er soms grote verschillen in rijsnelheid. Bovendien ontstaan er tijdens spitsuren regelmatig files. Om de verkeersveiligheid en de doorstroming op dit gedeelte van de Deltaweg te verbeteren is besloten de snelheid aan te passen van 120 naar 100 kilometer per uur.

Op de A58 wordt de snelheid (overdag) verlaagd naar 100 kilometer per uur in verband met het terugdringen van stikstofuitstoot. Deze snelheidsverlaging geldt ook vanaf dit weekend.

Harry van der Maas: “Ik vind het goed dat we de snelheid op de Deltaweg gaan aanpassen. Op deze manier leveren we een bijdrage aan de verkeersveiligheid en tegelijkertijd sluiten we aan bij de snelheidswijziging op de A58”.