Persbericht

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ), de Provincie Zeeland en partners van het ROVZ organiseren samen in september 2019 de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid. De verschillende activiteiten die deze maand aan bod komen hebben als doel meer aandacht te vragen voor dit onderwerp. 100% verkeersveilig, daar gaan we voor.

Start van de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid

Gedeputeerde Harry van der Maas trapt op maandag de Maand van de Verkeersveiligheid af in het radioprogramma de Zeeuwse Kamer. Tussen 12.30 uur en 13.00 uur gaat hij in gesprek met een ambulancechauffeur. Diezelfde dag start ook de MONO campagne voor het najaar. Hierbij worden meerdere scholen voorzien van een krijtuiting en vraagt het ROVZ aandacht voor rijden zonder afleiding door een smartphone.

Activiteiten 

Er vinden nog meer activiteiten plaats. Op 31 augustus is het ANWB evenement elektrisch proefrijden in Goes waarbij het ROVZ ook aandacht vraagt voor MONO rijden. Daarnaast is er nog een training Auto te Water op 6 september, een remwegdemo op 10 september en een Verkeersweek op het Zwin College vanaf 9 september. Bekijk alle activiteiten op www.rovz.nl.

Zeeland 100% Verkeersveilig uitzendingen

In samenwerking met Omroep Zeeland wordt er van 4 september tot en met 2 oktober op de woensdagen dieper ingegaan op de diverse aspecten van het thema verkeersveiligheid. In het programma komen verkeerscontroles, remwegdemo, educatieve aanpak door het Verkeerslab voor jongeren, E-bike training voor ouderen, een reactiesnelheidstest en tenslotte een campertraining aan bod. Verder is er via Omroep Zeeland een wekelijkse verkeersquiz van het ROVZ. De quiz is te vinden op www.omroepzeeland.nl en op de radio (op woensdagen tussen 9.00 uur en 12 uur). 

 

Contact

Team Communicatie
+31 118 631050
communicatie@zeeland.nl