Nieuws

Dat kan in een gondel onder water. Ingenieursbureau Walhout Civil BV, HZ University of Applied Sciences en Duik in Zeeland BV io gaan onderzoek doen naar de maatschappelijke, ecologische, technische, juridische en economische haalbaarheid van deze nieuwe manier om het onderwaterleven in Zeeland te ervaren.

Door middel van een afgesloten capsule (gondel) die zonder decompressie 3-7 meter onder het wateroppervlak afdaalt. Dat kan een impuls geven aan het aquatoerisme in Zeeland. Uitkomst van het onderzoek is een scenario voor een locatie in Zeeland, drie testontwerpen voor de onderwatergondel en een bedrijfseconomisch model voor investering en exploitatie. Het onderzoek is in juli 2021 klaar. Het samenwerkingsverband ontving 50.000 euro uit de subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling voor het onderzoek naar de haalbaarheid.

Jo-Annes de Bat bracht 28 april 2021 een bezoek aan het project met wethouder Johan Aalberts in Colijnsplaat.

De regeling voor het aanvragen van haalbaarheidsonderzoeken of demonstratieprojecten is momenteel opengesteld. Kijk voor meer informatie op Subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling | Zeeland.