Nieuws

Op maandag 30 september 2019 is in het kader van de landelijke MONO-campagne extra aandacht besteed aan de Zeeuwse automobilisten. Tussen 06.30 uur en 09.30 uur is op de carpoolparkeerplaats in Kapelle door het ROVZ / de Provincie Zeeland, in samenwerking met de ANWB, informatie gegeven over de MONO-campagne. Zonder ‘afgeleid te worden’ in het verkeer kon ter plaatse een gratis kopje koffie of thee worden genuttigd. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat deelde tussen 07.00 en 07.30 uur de koffie uit.

MONO-campagne

MONO betekent dat je als bestuurder onderweg je aandacht bij het verkeer houdt. Dat is van groot belang, omdat afleiding in het verkeer een belangrijke oorzaak is van ongelukken. Met name het gebruik van de mobiele telefoon leidt regelmatig tot gevaarlijke situaties en vergroot de kans op een ongeval aanzienlijk. De boodschap van de campagne is: rijd MONO, ga ongestoord onderweg.

De campagne richt zich naast de bestuurders ook op hun sociale omgeving – de mensen die deze bestuurders een bericht sturen. Vanuit de gedachte: als je weet dat iemand onderweg is, stuur dan geen berichten. Kijk voor meer informatie om je telefoon MONO in te stellen op: www.mono.nl.

Maand van de verkeersveiligheid

De maand september stond in Zeeland in het teken van verkeersveiligheid. Met de MONO-actie en een inzet van VOMOL (Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer) sluiten we maandag 30 september de maand af. Gedurende deze maand vonden er veel activiteiten plaats om aandacht te vragen voor dit onderwerp. 100% verkeersveilig, daar gaan we voor! Meer weten over de Maand van de Verkeersveiligheid? Kijk op https://www.rovz.nl/zeeuwse-maand-van-de-verkeersveiligheid-0.