Nieuws

Volgens het jaarlijkse klantbarometeronderzoek van CROW-KpVV doet het openbaar vervoer in Zeeland het goed. Het gemiddelde Zeeuwse cijfer is een 8. Dat is hoger dan landelijk gemiddelde van een 7.8. In Zeeland is gekeken naar Connexxion en de Westerscheldeferry.

Connexxion als busvervoerder in Zeeland scoorde een 7.8 ten opzichte van een 7.5 in 2018. Reizigers zijn vooral meer tevreden over de stiptheid, frequentie en aansluitingen. Ook de Westerscheldeferry scoort goed. De Ferry ging van een 7.9 naar een 8.3 en staat daarmee in de top-3 van het beste regionaal openbaar vervoer in Nederland. Hier is men vooral meer tevreden over de overstaptijden en de informatie bij vertragingen of uitval.

Het onderzoek is nu voor de negentiende keer gehouden. In totaal hebben ruim 100.000 ov-reizigers een vragenlijst ingevuld. De belangrijkste onderzoeksresultaten zijn terug te vinden in het hoofdrapport op http://www.crow.nl/ov-klantenbarometer2019.

In verband met het coronavirus nemen Zeeuwse openbaar vervoeraanbieders een aantal maatregelen. Zo rijden er tot en met 6 april 2020 geen buurtbussen en er zijn een aantal wijzigingen in de dienstregeling van Connexxion en de NS. Ook de Westerschelde Ferry zal tot en met 6 april 2020 beperkter varen. Bekijk actuele reisinformatie op https://9292.nl.