‘Hoe slim reis jij’ gaat opnieuw van start

11 mei 2021
|
Nieuws
header hoe slim reis jij?

Provincie Zeeland wil weten hoe studenten beter van A naar B kunnen reizen. Studenten van Scalda deelden hun reisdata vorig jaar al via een app, maar vanwege het coronavirus is het onderzoek gepauzeerd. Vanaf 10 mei 2021 is het voor studenten van Scalda en de HZ University of applied sciences (opnieuw) mogelijk mee te doen.

Doel van het onderzoek

‘Hoe slim reis jij’ is een project waarbij Provincie Zeeland, Scalda en HZ University of applied sciences de handen in één slaan om de bereikbaarheid in Zeeland te verbeteren. Met de Sesamo app kunnen studenten onder andere aangeven waar zij naar toe reizen, welk vervoersmiddel zij gebruiken en hoe zij hun reis ervaren. Op die manier onderzoeken we hoe knelpunten onderweg verholpen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan oplossingen als deelauto’s, deelfietsen, carpoolapp of verbetering in de dienstregeling van het huidige openbaar vervoer. Wat voor oplossingen dit uiteindelijk worden, wordt eerst onderzocht.

Nog meer data nodig!

De eerste pilot met Scalda Groen is inmiddels afgerond. Op dit moment wordt de reisdata van de deelnemende studenten bestudeerd en worden knelpunten in het verkeer in kaart gebracht. Maar er is meer input nodig om goede oplossingen te bedenken. Daarom kunnen studenten van de HZ en Scalda de Sesamo app opnieuw downloaden en hun reisdata delen. Via www.hoeslimreisjij.nu is te lezen hoe het werkt.