Japanse kruiskwal nauwelijks meer aangetroffen in Veerse Meer

3 september 2021
|
Persbericht
Kruiskwal in het Veerse Meer

In het Veerse Meer zijn bij de laatste meetronde bijna geen kruiskwallen meer aangetroffen. De waarschuwingen bij Wolphaartsdijk Schelphoek en Kortgene Westbermweg worden ingetrokken; de waarschuwingsborden gaan weg. 

Onderzoek kruiskwal

Rijkswaterstaat Zee & Delta laat sinds het begin van het zwemseizoen onderzoek doen naar de aanwezigheid van de kruiskwallen op locaties waar veel gezwommen wordt in het Veerse Meer. Half september zullen de locaties waar eerder dit seizoen kruiskwallen zijn aangetroffen nog een laatste keer gecontroleerd worden.

In het Veerse Meer komen diverse kwallensoorten voor. De meeste kwallen zijn onschadelijk voor mens en dier. Bij aanraking met de Japanse kruiskwal kunnen er wel klachten volgen zoals jeuk, prikkeling en een rode huid. Bij mensen die last hebben van overgevoeligheid kunnen de huidreacties wat heftiger zijn. Voor meer info: www.ggdzeeland.nl/kruiskwal.

Zwemwater.nl

Op www.zwemwater.nl vindt u alle zwemlocaties in Zeeland. Op deze website wordt u op de hoogte gehouden van de zwemwaterkwaliteit en waarschuwingen en/of zwemverboden, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van kruiskwallen op zwemlocaties.  U kunt ook de zwemwaterapp downloaden (verkrijgbaar via Google Play en App Store). Let op: zwemmen in oppervlaktewater is altijd op eigen risico.

Contact

Team Communicatie
+31 118 631050
communicatie@zeeland.nl