Jongeren debatteren over actuele thema's tijdens Provinciaal Jeugddebat

7 november 2022
|
Persbericht
Provinciaal Jeugddebat

Op 9 november 2022 organiseert De Nationale Jeugd Raad (NJR) samen met de Provincie Zeeland het Provinciaal Jeugddebat in Middelburg. In de Provinciale Statenzaal gaan 40 jongeren tussen de 12 en 18 jaar in debat met verschillende Provinciale Statenleden. Door mee te doen aan het Jeugddebat maken 12 jongeren kans op deelname aan het 28e Nationaal Jeugddebat. Dit vindt in april 2023 plaats in de Tweede Kamer in Den Haag. 

Actuele thema’s

De jongeren gaan het hebben over de actuele onderwerpen: verkeersveiligheid, kernenergie, stikstof en jongeren en (provinciale) politiek. De deelnemers confronteren tijdens het Jeugddebat verschillende Statenleden over onderwerpen die er voor hen toe doen.

Gedeputeerde jongerenparticipatie Harry van der Maas:

“Ik vind het heel belangrijk dat jongeren meedenken over landelijke en Zeeuwse thema’s. Het Provinciaal Jeugddebat is daar een uitstekende gelegenheid voor. Jongeren doen ervaring op met debatteren en komen in contact met politiek en democratie. Daarom maken we jeugddebatten zoals deze graag mogelijk. Ik wens de jongeren veel succes op 9 november!”.