Nieuws

We bouwen in totaal drie viaducten voor het knooppunt Sloeweg. Ieder viaduct krijgt betonnen zijwanden die straks vanaf de weg goed zichtbaar zijn. Ook onder het viaduct (dek) plaatsen we betonnen wanden. Omdat het dek er al op ligt, gebeurt het plaatsen onder het viaduct op een speciale manier.

Het bijzondere is de draagconstructie van de heftruck die de wanden plaatst. De heftruck (16 ton) heeft een speciaal op maat gemaakt frame dat kan kantelen. De betonnen wanden worden onder de juiste hoek gehesen en op de heftruck vastgezet. Hierna rijdt de heftruck naar de plaats van bestemming. Daarna wordt de wand vastgezet. Door het gebruik van het frame zijn er geen extra hijsvoorzieningen nodig aan de voorkant van de wand.

Gewicht van tien auto’s

De eerste wanden zijn geplaatst bij het viaduct bij Nieuwdorp. Een zijwand is ongeveer 10 ton zwaar. Het grootste paneel weegt ongeveer 12 ton. Vergelijkbaar met het gewicht van tien auto’s. De wanden zijn er voor het zicht en ter bescherming van het viaduct zelf. De wanden zijn voorzien van een reliëf.
 

 

Knooppunt Sloeweg: plaatsen wanden onder viaduct