Nieuws

Op 4 november 2019 gaat het project ‘Lekker wachten’ officieel van start. Met het project worden op het busstation Westerscheldetunnel ideeën opgehaald om het busstation aantrekkelijker te maken voor wachtende reizigers. Door het inrichten van een wachtruimte op deze locatie worden de komende tijd verschillende ideeën getest.

Wachttijd

Connexxion, de gemeente Terneuzen en de Provincie Zeeland zijn betrokken bij het project ‘Lekker wachten’, waarbij de mbo-studenten als doelgroep centraal staan. Veel mbo-studenten in Zeeland zijn afhankelijk van het openbaar vervoer. Hoewel er natuurlijk van alles gedaan wordt om wachttijd te voorkomen, gebeurt het natuurlijk wel eens dat studenten op de bus moeten wachten. Op het busstation Terneuzen is dan weinig te beleven.

Busstation aantrekkelijker maken

Aan ontwerpbureau Boyscout Designer is de opdracht gegeven om de komende periode verschillende ideeën te testen om het wachten en reizen met de bus aantrekkelijker te maken. Dit doen zij door een wachtruimte in te richten op het busstation in Terneuzen en mbo-studenten en andere gebruikers van het busstation hierbij actief te betrekken. Tijdens de testperiode leveren bezoekers input, uiten hun wensen en testen de ideeën die Boyscout bedenkt. Hierdoor weten we straks door ‘Lekker wachten’ precies wat er voor hen op het busstation moet gebeuren! 

Onderzoeksfase

De afgelopen periode hebben de ontwerpers van Boyscout al een vooronderzoek gedaan en zijn ze in gesprek gegaan met bezoekers van het busstation. Zij hebben toen al een tijdelijke koffievoorziening geïnstalleerd en gratis wifi aangeboden op het busstation. Op 4 november gaat het project officieel van start.

De actie ‘Lekker wachten’ maakt deel uit van de campagne ‘Waar wacht jij op?’ waarbij allerlei partijen voor en met mbo-studenten ideeën uitwerken die het leven in Zeeland aantrekkelijker maken. Deze groep blijft naar verwachting eerder dan andere groepen in Zeeland wonen. Door middel van een design thinking traject komen we samen met de mbo-studenten tot innovatieve oplossingen om de leefbaarheid in Zeeland voor hen te verbeteren!