Nieuws

De komende tijd neemt de Provincie Zeeland verschillende maatregelen om de verkeersveiligheid op de Oud-Vossemeersedijk (N656) te verbeteren. Zo wordt er een verkeerspsycholoog ingezet om de weg vanuit de gebruiker te analyseren en het wegdek wordt ruwer gemaakt.

Vorige week zijn er verschillende auto-ongelukken gebeurd op de Oud-Vossemeersedijk (N656). Dat is voor de Provincie aanleiding om verschillende maatregelen te nemen. We hopen dat de kans op ongelukken op deze manier afneemt op de N656, maar weten ook dat meerdere factoren invloed kunnen hebben op verkeersveiligheid.

Inzet verkeerspsycholoog

Een verkeerspsycholoog gaat de Oud-Vossemeersedijk analyseren. Op deze manier wordt de situatie op de Oud-Vossemeersedijk bekeken vanuit de weggebruiker. Op basis daarvan wordt gekeken of er aanvullend maatregelen genomen kunnen worden om de weg veiliger te maken.

Stroefheid van het wegdek

Op een aantal kleine stukken wordt het wegdek stroever gemaakt zodat voertuigen meer grip hebben. Totdat deze maatregel uitgevoerd is, zijn er waarschuwingsborden geplaatst met een snelheidsbeperking.  Naar aanleiding van de ongelukken hebben we zogenaamde stroefheidsmetingen uit laten voeren. Uit metingen is gebleken dat een klein deel van het wegdek op de Oud-Vossemeersedijk ten opzichte van een jaar geleden minder stroef is geworden.