Minister Mark Harbers geeft startsein voor de MONO-campagne in Middelburg

4 september 2023
|
Gedeputeerde Van der Maas met minister Harbers en Carin Leijssen bij aftrap MONO-campagne

Op maandag 4 september is de najaarscampagne van MONO weer gestart. De komende maanden wordt daarmee aandacht gevraagd voor de gevaren van smartphonegebruik in het verkeer. Minister Harbers gaf samen met gedeputeerde Harry van der Maas en Carin Leijssen van Politie Zeeland-West-Brabant het startsein voor de campagne op de Schroebrug in Middelburg.

De MONO-campagne is bedoeld om weggebruikers, zowel automobilisten als fietsers, te wijzen op de gevaren van afleiding. De campagne is met name gericht op het gebruik van smartphones in het verkeer, omdat uit cijfers blijkt dat deze vorm van afleiding veel ongevallen veroorzaakt. Met de campagne en handhavingsacties worden weggebruikers bewust gemaakt van de gevaren van afleiding. Kijk voor meer informatie over de MONO-campagne op MONO | ROVZ.

Samen met Harry van der Maas (gedeputeerde Provincie Zeeland/voorzitter Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland), Carin Leijssen (Politie Zeeland-West-Brabant), politieagenten van het team Walcheren en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland ging minister Harbers in gesprek met fietsers om extra aandacht te vragen voor veilige deelname aan het verkeer.