Nieuws

Geinteresseerden die een inkijkje willen in hoe de Provincie omgaat met de financiën, welke keuzes ze moet maken en hoe ze de begroting opstelt, kunnen meedoen aan een online sessie met gedeputeerde Jo-Annes de Bat.

Al eerder zijn er sessies georganiseerd voor inwoners over de provinciale financiën, bijvoorbeeld over de 'zerobased' begroting. Ook zijn de financiële stukken tegenwoordig digitaal te bekijken via de begrotingsapp

Daarnaast is er de afgelopen jaren veel gebeurd dat invloed heeft op de financiën, zo moest de motorrijtuigenbelasting tijdelijk verhoogd worden en heeft corona de Zeeuwse samenleving en economie in z'n greep. Dat is ook van invloed op de provinciale en gemeentelijke begrotingen. 

De provinciale begroting wordt in november besproken in Provinciale Staten.  Geinteresseerden die nog meer willen weten over de begroting kunnen daarover in gesprek met gedeputeerde Jo-Annes de Bat. U kunt deelnemen aan een online bijeenkomst onder leiding van Jo-Annes de Bat op donderdagavond 29 oktober van 20 tot ongeveer 21 uur.

Programma:

  •      Welkom en toelichting provinciale financiën door Jo-Annes
  •      Interactief deel en mogelijkheid tot stellen van vragen
  •      Napraten

Als u geinteresseerd bent om deel te nemen kunt u zich aanmelden via communicatie@zeeland.nl