Persbericht

In verband met werkzaamheden is op 20 en 21 november 2019 de pontonbrug over het Kanaal door Walcheren in Middelburg afgesloten. Ook het scheepvaartverkeer is gestremd tijdens de werkzaamheden. Voetgangers kunnen gratis gebruikmaken van een pendelbus van Connexxion tussen het Station en de Loskade of gebruikmaken van de Schroebrug. 

De pontonbrug, de tijdelijke vervanger van de Stationsbrug, is in verband met werkzaamheden twee dagen buiten gebruik. De huidige traptreden worden op 20 en 21 november vervangen door schuine gangpaden. Dit doen we omdat -in verband met geplande werkzaamheden- het waterpeil in het Kanaal door Walcheren in januari en februari 2020 zal zakken. Ook leggen we een rubberen mat op de pontonbrug, zodat de brug in de winter minder glad is. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten.

Daarnaast wordt op 20 en 21 november 2019 de aanbrug teruggeplaatst. Dit is het vaste brugdeel tussen de kade en de draaibrug. In deze periode is geen scheepvaart mogelijk in verband met het plaatsen van de nieuwe aanbrug.

Pendelbus

Op 20 en 21 november wordt een gratis pendelbus voor voetgangers ingezet. De bus heeft meerdere tussenstops en zorgt voor een goede aansluiting op trein- en buslijnen. Opstapplaatsen en tijdstippen staan aangegeven op borden. 

  • De pendelbus vanaf het Station naar de Loskade rijdt tussen 6.35 uur en 22.37 uur (2x per uur). De reistijd is circa 5 minuten.
  • De pendelbus vanaf de Loskade naar het Station rijdt tussen 6.47 uur en 22.42 uur (2 x per uur). De reistijd is circa 10 minuten.

Renovatie Stationsbrug

De pontonbrug is een tijdelijke brug die geplaatst is in verband met renovatiewerkzaamheden aan de Stationsbrug. De Stationsbrug is bijna 70 jaar oud. We willen deze draaibrug in goede conditie houden. Daarom vindt tot en met april 2020 groot onderhoud plaats. De Stationsbrug is tijdelijk in Krimpen aan den IJssel. Hier krijgt de brug momenteel een uitgebreide behandeling. 

Contact

Team Communicatie
+31 118 631050
communicatie@zeeland.nl