Proef Ontmoetingsbus Reimerswaal verlengd

27 juni 2022
|
Nieuws
Afbeelding van de Ontmoetingsbus en een passagier

De proef met Ontmoetingsbus Reimerswaal is verlengd tot 1 november. Tijdens deze proef wordt vraaggestuurd vervoer getest. Buurtbus Waarde, die normaal op vaste tijden en halten rijdt, brengt mensen op dinsdagmiddag van deur tot deur.

In april is ‘Ontmoetingsbus Reimerswaal’ gaan rijden. De Ontmoetingsbus is een proef waarin vraaggestuurd vervoer wordt getest. Buurtbus Waarde, die normaal op vaste tijden en halten rijdt, brengt mensen op dinsdagmiddag van deur tot deur. De eerste inwoners die hebben meegereden zijn enthousiast. Ze hebben de Ontmoetingsbus gebruikt om boodschappen te doen, nieuwe schoenen te kopen of om ergens een bakje koffie te drinken. Om nog meer inwoners de mogelijkheid te geven gebruik te maken van de bus, gaat de proef door tot 1 november.

Initiatiefnemers

De Ontmoetingsbus is een initiatief van Zorggroep Ter Weel, Gemeente Reimerswaal, Buurtbusvereniging Waarde, Connexxion en Provincie Zeeland. Deze organisaties werken met de Ontmoetingsbus aan toekomstbestendig vervoer in de gemeente Reimerswaal.