Persbericht

Donderdag 6 juni overhandigde gedeputeerde en ROVZ- voorzitter Harry van der Maas een ROVZ-Pluim aan Milou Nieuwenhuijse en haar oma Miep. Het ROVZ, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland, deelt de Pluim uit aan organisaties en personen die zich bovengemiddeld inzetten voor de verkeersveiligheid in Zeeland.

Milou Nieuwenhuijse is een leerling van basisschool De Regenboog in Nieuwdorp. Na de MONO-actie op school kwam Milou samen met haar oma Miep Nieuwenhuijse op het idee om ook binnen het bedrijf van haar vader aan de chauffeurs te vragen om niet te appen of te bellen terwijl je achter het stuur zit. De installateurs van de ITN-groep zitten immers vaak op de weg! Milou is langs alle medewerkers gegaan en heeft hen een belofte laten ondertekenen om MONO te rijden.

“Dit was zo’n bijzonder initiatief”, aldus ROVZ-voorzitter Harry van der Maas. “Dat wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan! De actie ‘Onze school gaat voor MONO’ was bedoeld om leerlingen en hun ouders bewust te maken van het belang van MONO rijden, maar Milou is nog een flinke stap verder gegaan. Daarom reik ik vandaag een oorkonde en een aardigheidje uit aan Milou en haar oma. Want ze kwamen samen op het idee.” Ook de ITN-Groep zelf werd verrast: de medewerkers ontvingen een taart en een oorkonde als blijk van waardering.

uitreiking ROVZ-Pluim aan Milou Nieuwenhuijse en oma Miep

Contact

Team Communicatie
+31 118 631050
communicatie@zeeland.nl