Persbericht

Gedeputeerde Harry van der Maas gaf samen met wethouder Jan Harmsen van de gemeente Tholen het startsein voor de MONO-campagne ‘Ongestoord onderweg’. Daarvoor brachten zij op maandag 2 september 2019 een bezoek aan het Calvijn College in Tholen.

Startsein

Gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Jan Harmsen gaven uitleg over MONO-rijden aan de leerlingen van het Calvijn College. Ze benadrukten het belang van aandacht in het verkeer en brachten daarnaast een professionele kruituiting aan op de stoep van de school.

Focussen op één ding te gelijk in het verkeer is belangrijk. Dat konden leerlingen ook zelf ervaren op de 3D Afleiding Bike. Op deze fiets is via een Virtual Reality-bril te ervaren wat de gevaren zijn van smartphonegebruik en muziek luisteren tijdens het fietsen.

Tot slot is aan leerlingen gevraagd om een communicatiemiddel te ontwerpen voor MONO. Dit is onderdeel van een wedstrijd die uitgezet wordt op meerdere voortgezet onderwijs (VO)-scholen in Zeeland.

MONO-campagne

Naast het Calvijn College in Tholen vragen het ROVZ en verschillende gemeenten op meer scholen aandacht voor MONO. Zo wordt de 3D Afleiding Bike op drie andere VO-scholen ingezet en worden er van 2 tot en met 6 september zo'n 40 uitingen geplaatst op verschillende schoolpleinen.

Aftrap mono campagne Calvijn college Tholen

Contact

Team Communicatie
+31 118 631050
communicatie@zeeland.nl