Persbericht

Vanaf maandag 3 september 2018 (5.00 uur) rijdt het verkeer over een nieuwe tijdelijke rotonde op de Sloeweg N62. De verkeerslichten bij Nieuwdorp zijn dan buiten gebruik. Om deze rotonde open te kunnen stellen is de Sloeweg en het kruispunt Sloeweg-Westerscheldetunnelweg-Bernhardweg dicht van vrijdag 31 augustus (20.00 uur) tot maandag 3 september 2018 (5.00 uur). Verkeer wordt geadviseerd de gele borden te volgen.

Omleiding

Omleidingsroutes zijn via de A58 en/of Europaweg Oost (Vlissingen-Oost). Plaatselijk verkeer wordt omgeleid via de Oude Rijksweg (N665), de Postweg (N666) bij ’s-Gravenpolder en/of de Heinkenszandseweg tussen Heinkenszand en ’s-Heerenhoek (N667). Houd bij het plannen van uw reis rekening met extra reistijd.
De Westerscheldetunnel is tijdens de werkzaamheden beschikbaar voor het verkeer.

Tijdelijke rotonde

Vanaf maandag 3 september ligt er halverwege de Sloeweg een tijdelijke turborotonde, tussen de kruising met verkeerslichten en het viaduct bij ’s-Heerenhoek. De rotonde is een tussenstap in de bouw naar het knooppunt Sloeweg met de drie viaducten. Al het verkeer vanuit Goes, Terneuzen en Middelburg moet dan een jaar lang over deze rotonde zijn weg vervolgen.
De rotonde zorgt enerzijds voor een vlotte en veilige doorstroming en anderzijds voor veilige werkruimte voor het bouwen van viaducten en wegen.

 

Voorbereidende werkzaamheden

De volgende voorbereidende werkzaamheden zijn nodig:

  • Donderdag 23 augustus is de afrit Nieuwdorp dicht tussen 9.00 en 13.00 uur vanwege het plaatsen van tijdelijke verlichting.
  • Van 28 tot en met 31 augustus, tussen 9.00 en 15.00 uur, is op de Sloeweg een deel van de rijbaan afgezet. Dit is nodig om werkzaamheden direct naast de weg uit te kunnen voeren.
  • Vanaf dinsdag 28 augustus wordt er dag en nacht gewerkt aan de nieuwe fundering en het asfalteren van de weg. Dit kan geluidshinder geven.  

Medio 2019 open

In opdracht van de Provincie Zeeland werkt de Tractaatweg BV aan het Knooppunt Drie Klauwen bij Nieuwdorp in de gemeente Borsele. Planning is dat dit knooppunt met viaducten medio 2019 open is voor het verkeer.

Omleidingsroutes afsluiting Sloeweg N62) en kruising bij Sloeweg 31aug-3sept 2018Kruising met verkeerslichten bij Nieuwdorp verdwijnen vanaf 31 augustus 2018 definitiefBovenaanzicht tijdelijke rotonde Sloeweg