Toeristische branche onder de loep tijdens sessie Jouw Zeeland

22 september 2022
|
Persbericht
Denktanksessie toerisme Jouw Zeeland

Op donderdag 29 september organiseert Provincie Zeeland een bijeenkomst over de toeristisch-recreatieve sector in Zeeland. Een tiental jongeren in de leeftijd van 12 t/m 23 jaar gaan met elkaar, met gedeputeerde Van der Velde en verschillende mensen uit de branche in gesprek over twee belangrijke thema’s: Zeeland als toeristisch-recreatieve bestemming en de toerismebranche als werkgever. De sessie vindt plaats aan de boulevard van Vlissingen. 

Bestemming Zeeland in de ogen van jongeren

Diana Korteweg van HZ Kenniscentrum Kusttoerisme geeft een minicollege over toerisme in Zeeland. Hoeveel overnachtingen worden er jaarlijks geregistreerd en in welk type accommodaties verblijven de toeristen? Vervolgens gaan de jongeren met Diana en met elkaar in gesprek. Hoe ervaren zij de druk van toerisme en hoe zou de vrijetijdssector in Zeeland er in 2030 in hun ogen uit moeten zien?

In gesprek met branche-vertegenwoordigers

Een ander belangrijk thema dat aan bod komt is de toeristische sector als werkgever. Wat maakt volgens jongeren een sector aantrekkelijk en wanneer zouden zij kiezen voor een baan in toerisme? Ze zullen hierin worden bijgestaan door drie mensen uit het werkveld. Een campingeigenaar en medewerkers van Hiswa-Recron en Villa Magnolia zullen vanuit hun ervaringen meer vertellen over de branche en met de jongeren in gesprek gaan.

Gedeputeerde toerisme, Van der Velde:

“Ik kijk er erg naar uit om met jongeren van gedachten te wisselen over dit onderwerp. Aan de ene kant als inwoners die te maken hebben met de druk van het toerisme. Maar aan de andere kant vormen jongeren ook een grote groep potentiële werknemers die kunnen verdienen in de horeca. En daarnaast bieden de horeca en evenementen zoals festivals ook veel beleving. Zo kunnen we jongeren ook aan Zeeland binden. Allemaal interessante onderwerpen om te gaan bespreken.”

Meer informatie en aanmelden

Jongeren tussen de 12 en 23 jaar kunnen zich nog inschrijven voor de sessie. De bijeenkomst vindt plaats bij Boulevard 17 in Vlissingen op donderdag 29 september van 15:45 tot 18:30 uur. Meer informatie over de bijeenkomst en hoe je kunt aanmelden, vind je ophttps://fd9.formdesk.com/provinciezeeland/denktanksessie-toerisme

Jongerennetwerk Jouw Zeeland

Jouw Zeeland is het jongerennetwerk van de Provincie Zeeland. De afgelopen jaren organiseerde dit netwerk het Zeeuws Jongerenparlement, jongerendebatten, denktankbijeenkomsten en andere activiteiten voor jongeren waarbij zij hun mening konden laten horen. Ga voor meer informatie naar www.jouwzeeland.nl.