Nieuws

Heeft u een Zeeuws initiatief dat bijdraagt aan ontmoetingen in uw buurt? En kan uw organisatie wel wat versterking gebruiken? Dan kunt u van 1 tot en met 8 juli 2020 de Impuls 'Versterk je buurt!' aanvragen.

‘Versterk je buurt!’

De MAEX Impuls Zeeland 'Versterk je buurt!' is bedoeld voor initiatieven die bouwen aan sterke buurten en wijken. Initiatieven waardoor mensen elkaar (beter) leren kennen, elkaar ontmoeten, mensen zich ontwikkelen en actief meedoen in hun omgeving. Eindelijk de website up to date (laten) maken, hulp bij het ontwikkelen en schrijven van een meerjarenplan, financieel advies, het organiseren van webinars, het opzetten van een administratie, een webshop (laten) ontwikkelen en zo zijn er nog tal van andere voorbeelden te bedenken.

KlusmetPlus 

“Het is heel snel gegaan en het resultaat mag er zijn!” Het enthousiasme is te horen in de stem van Jordi van der Meijden, medeoprichter van KlusmetPlus uit Zeeland. Hij heeft vorige maand een Impuls van MAEX Zeeland toegekend gekregen om zijn organisatie te versterken. In 2018 ontstond zijn stichting vanuit een studentcompany. Jordi ontwikkelde met zijn medestudenten een platform waar ouderen die hulp nodig hebben voor allerlei klusjes worden gekoppeld aan jongeren die wat willen bijverdienen en ouderen in hun buurt willen helpen. Meerdere vliegen in een klap dus. Met name de verbinding tussen de twee groepen en het tegengaan van eenzaamheid maakt het werk zo bijzonder. Lees hier meer over KlusmetPlus: https://maex.nl/#/initiative/13f2f939-80d0-4abe-8d74-1eb8564f500a.

Meer informatie en aanvragen 

Deze MAEX Impuls is de tweede van de drie Impulsen die dit jaar mogelijk gemaakt worden door VSBfonds. Meer informatie over de impuls en het aanvragen daarvan is te lezen op https://maex.nl/#/impulsdetail/ccc0dbca-afb9-4c97-b5b9-f41fcef4574e.

MAEX Zeeland is ontwikkeld door Rabobank Walcheren/Noord-Beveland, Provincie Zeeland en MAEX. Inmiddels zijn de gemeente Vlissingen en de gemeente Tholen ook partner van MAEX Zeeland. Zij bundelen hun krachten om Zeeuwse initiatieven te versterken.