Nieuws

Zeeland is een gebied waar het vervoer om aandacht vraagt. Steeds minder mensen maken gebruik van de bus. We moeten dus samen op zoek naar alternatieven om scholen of ziekenhuizen bereikbaar te houden. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe gaan we dat regelen? Laat u informeren tijdens de manifestatie ‘Bereikbaarheid in Zeeland’ op woensdagmiddag 16 januari 2019 in Hotel Van der Valk in Middelburg.

Inspireren, kennis delen en elkaar ontmoeten staan deze middag centraal. Op het Inspiratieplein maakt u kennis met vernieuwende vervoersconcepten en inspirerende maatschappelijke vervoersinitiatieven. Rijden er over tien jaar alleen nog zelfrijdende shuttlebusjes op de provinciale wegen? Of stapt u dan ‘s ochtends in een elektrische deelauto? Maarten Steinbuch, hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven, doet onderzoek naar elektrisch vervoer en zelfrijdende autotechniek. Hij neemt u 16 januari mee naar de toekomst. Ook wordt het online platform MAEX gelanceerd. Op MAEX laten organisaties online zien wie ze zijn, wat ze doen en wat ze nodig hebben op het gebied van geld, materiaal, handen of advies. Nu al meer weten? Kijk op www.maex.nl/zeeland.

Interesse?

Deelname aan de manifestatie is kosteloos. U kunt zich aanmelden via formulier manifestatie bereikbaarheid. U kunt dan uw voorkeur aangeven voor één van de workshops. Mail voor vragen of meer info naar manifestatieleefbaarheid@zeeland.nl.