Persbericht

Provincie Zeeland heeft bijna 450 kilometer aan wegen in beheer. Om de kwaliteit van onze wegen goed te houden, voeren we regelmatig onderhoud uit. Zo brengen we op 21 en 22 augustus 2018 een "verjongingsolie" aan op een aantal wegvakken. Deze bitumenemulsie moet veroudering van de deklaag tegengaan. Om het effect van de verjongingskuur te kunnen testen, wordt de weg telkens in één rijrichting voorzien van de emulsie. De tegenovergestelde rijstroken blijven onbehandeld.

Waar komen de proefvakken?

N663 Middelburg – Veere
Op 21 augustus van 7.00 uur tot 8.30 uur wordt de rijstrook van Veere richting Middelburg voorzien van verjongingsmiddel (tussen Poppenkinderenburgseweg en rotonde Haneveltweg). Verkeer vanuit Veere richting Middelburg wordt omgeleid. Verkeer vanuit Middelburg richting Veere ondervindt geen hinder.

N254 Nieuwdorp – Middelburg
Op 21 augustus van 9.30 uur tot 14.00 uur wordt het wegdek behandeld van de rijstroken van Nieuwdorp richting Middelburg. Het verkeer van Nieuwdorp richting Middelburg wordt omgeleid. De rijstrook van Middelburg richting Nieuwdorp blijft berijdbaar.

N287 Serooskerke – Oostkapelle
Op 21 augustus van 14.30 uur tot 17.00 uur wordt het wegdek behandeld van de rijstrook van Serooskerke richting Oostkapelle. Het verkeer van Serooskerke richting Oostkapelle wordt omgeleid. De rijstrook van Oostkapelle richting Serooskerke blijft berijdbaar.

N652 Scharendijke – Renesse
Op 22 augustus van 7.00 uur tot 11.00 uur wordt het wegdek behandeld van de rijstrook van Scharendijke richting Renesse tussen rotonde Kuijerdamseweg en rotonde Lange Moermondsweg. Het verkeer van Scharendijke richting Renesse wordt omgeleid. De rijstrook van Renesse richting Scharendijke blijft berijdbaar.

N661 Middelburg – Vlissingen
Op 22 augustus van 13.00 uur tot 15.00 uur krijgt de rechter rijstrook van Middelburg richting Vlissingen (tussen Bedrijfsweg en Nieuwe Zuidbeekseweg) een laag verjongingsmiddel​. Verkeer wordt over de linker rijstrook geleid.

Hoewel we overlast zoveel mogelijk proberen te beperken, brengt het werk gedurende wat hinder met zich mee. Ga goed voorbereid op pad; dat scheelt ergernis. En let op de gele borden met omleidingsroutes.

 

Contact

Afdeling Communicatie
+31 118 631050
communicatie@zeeland.nl