Persbericht

Badgasten kunnen weer veilig het water in bij Schotsman Badstrand aan de Campensweg in Kamperland en bij Oranjeplaat Badstrand in Arnemuiden. De Provincie Zeeland heeft maandag 24 augustus het negatief zwemadvies voor deze locaties ingetrokken. Er zijn monsters genomen van het water, waaruit blijkt dat de waterkwaliteit goed is.

Vorige week werden dode vissen en krabben aangetroffen op de genoemde zwemlocaties. De oorzaak van het grote aantal dode vissen en krabben was waarschijnlijk zuurstofloosheid, veroorzaakt door het warme weer en de hevige regenval die daarop volgde. Rijkwaterstaat heeft de afgelopen week de dode vissen op laten ruimen. Ook is regelmatig onderzoek gedaan naar de waterkwaliteit.

Schoon en veilig zwemwater

In Nederland zijn meer dan 770 zwemwaterlocaties waar de kwaliteit van het water wordt gecontroleerd. Op www.zwemwater.nl is te zien waar wel of niet gezwommen mag worden. Op dit moment gelden voor Zeeland geen waarschuwingen meer. Let op: zwemmen in oppervlaktewater is altijd op eigen risico.

Contact

Team Communicatie
+31 118 631050
communicatie@zeeland.nl