Persbericht

Er zijn volop banen in Zeeland. Tijdens de Week van de Zeeuwse arbeidsmarkt kan iedereen kennismaken met deze banen en bedrijven. Ook gaan HR-professionals hun krachten bundelen in het opvullen van vacatures.

Zeeland Business, Provincie Zeeland, ZeeuwseVacaturebank.nl en Festive Events slaan daartoe de handen ineen tijdens de Week van de Zeeuwse arbeidsmarkt. In deze week staat het verbinden van overheid, educatie, bedrijfsleven, jongeren en werkzoekenden centraal tijdens evenementen rondom werken in Zeeland.

Aanvalsteam Arbeidsmarkt

Zeeland heeft een krappe arbeidsmarkt. Voor de periode tot 2022 is uitgerekend dat in Zeeland zo'n 6.000 vacatures zijn waarvoor, als we geen actie ondernemen, geen werknemers zijn. Daarom zetten onderwijs, overheden en bedrijfsleven in Zeeland alles op alles om vacatures vervuld te krijgen, door Zeeuwen én mensen buiten Zeeland te steunen én te verleiden om deze vacatures te vervullen. Naast het aantrekken van personeel, is het ook van belang dat we alle potentiële Zeeuwse werknemers aan een baan proberen te helpen, zoals deeltijdwerkers, statushouders en mensen met een uitkering. Ook daar spant het Aanvalsteam arbeidsmarkt zich voor in. In de nieuwsbrief Werken aan de arbeidsmarkt op https://voor.zeeland.nl/arbeidsmarkt vindt u meer informatie over de acties van het team.

HR event Zeeland

Het opvullen van de tekorten is voor individuele werkgevers lastig. Daarom bundelen Zeeuwse werkgevers nu de krachten om de uitdaging op de Zeeuwse arbeidsmarkt aan te gaan. Het Aanvalsteam Arbeidsmarkt wil donderdag 13 juni tijdens het interactieve event HR-professionals samenbrengen, van elkaar laten leren, trends en ervaringen delen, nadenken over nieuwe manieren van werving en gezamenlijke initiatieven verder versterken en opzetten. Donderdagmiddag zijn verschillende inspiratiesessies en workshops voor HR-professionals, directie- en bestuursleden.

WrX bedrijventoer

Op vrijdag 14 juni 2019 openen diverse bedrijven hun deuren om geïnteresseerden kennis te laten maken met de werkzaamheden binnen hun bedrijf. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen bij een of meerdere van de aangesloten bedrijven. De deelnemende bedrijven geven tijdens een ochtend- of middagsessie een rondleiding door hun bedrijfspand of die van een klant met afsluitend een korte presentatie of een mogelijkheid om vragen te stellen.

WrX Job festival

Het Jobfestival is er voor iedereen, van studenten tot werkzoekenden die op zoek zijn naar een leuke baan of nieuwsgierig naar de openstaande vacatures in Zeeland. Tijdens het WrX! Job Festival op 15 juni in de Machinefabriek in Vlissingen kunnen bezoekers werk(gevers) in de regio beleven en ervaren.

Het festival is met name ook bedoeld voor schoolverlaters ('class of 2019') die dit jaar eindexamen gedaan hebben en benieuwd zijn naar de mogelijkheden voor een zomerbaan of werken in Zeeland.

Meer informatie over en aanmelden voor bovenstaande activiteiten kan op https://wrxzeeland.nl/.

Contact

Team Communicatie
+31 118 631050
communicatie@zeeland.nl