Persbericht

De komende maanden voert de Provincie een aantal werkzaamheden uit aan de N289 Oude Rijksweg, in de buurt van Kruiningen. De aannemer start 18 juni met asfalteringswerkzaamheden. De week erna gaat de T-aansluiting Oude Rijksweg – Zanddijk op de schop. Na de bouwvak volgt de aanleg van een ovale rotonde bij Kruiningen.

Om de hinder voor de inwoners en bedrijven rondom Kruiningen zoveel mogelijk te beperken, hebben we als eis gesteld dat er op een plek tegelijk gewerkt wordt. Ook wordt er niet gewerkt tijdens de bouwvak. Wel moet u tijdens de werkzaamheden rekening houden met afsluitingen en omleidingsroutes. Ga goed voorbereid op pad; dat scheelt ergernis. En let op de gele borden met omleidingsroutes.

Nieuw asfalt tussen afrit A58 en Stationsweg

Het wegdek van de Oude Rijksweg (N289) krijgt tussen aansluiting 33 en de Stationsweg een nieuwe laag asfalt. Om dit mogelijk te maken, wordt het wegvak vanaf 18 juni 2018 drie avonden en nachten afgesloten tussen 19:00 en 7:00 uur. Het verkeer tussen Kruiningen/Krabbendijke en Goes/Yerseke wordt dan omgeleid via de Goversweg, Stationsweg en Zanddijk. Overdag is het wegvak open voor het verkeer. Er geldt dan wel een snelheidsbeperking van 50 km/uur.

Nieuwe voorrangssituatie op T-aansluiting tussen Oude Rijksweg (N289) en Zanddijk

Op maandag 25 juni 2018 start de aannemer met het aanpassen van de T-aansluiting tussen de Oude Rijksweg (N289) en de Zanddijk. Op deze kruising verandert de voorrangssituatie. Verkeer dat de route N289 – Zanddijk volgt, heeft na de aanpassing voorrang op het verkeer dat afkomstig is vanuit het zuidelijke deel van de Zanddijk. Dit verbetert de doorstroming op de route.

De aanpassing van de T-aansluiting neemt vier weken in beslag. In verband met deze werkzaamheden is de T- aansluiting van maandag 25 juni t/m vrijdag 20 juli 2018 volledig afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.

Aanleg ovonde

De belangrijkste toegangsweg naar Kruiningen wordt een stuk veiliger. De provincie Zeeland vervangt het kruispunt Oude Rijksweg/Burgemeester Elenbaasstraat/Goversweg door een ovale rotonde (een ovonde). Hiermee kan het doorgaande verkeer op de Oude Rijksweg goed doorstromen. Ook voor fietsers is het een grote verbetering.  

De aanleg van de ovale rotonde duurt zes weken, van maandag 13 augustus tot en met vrijdag 21 september. De ovonde wordt in 3 fases uitgevoerd; per fase geldt een andere omleidingsroute. De aansluitingen van de Burgemeester Elenbaasstraat en de Goversweg op de N289 worden tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Verkeer tussen Kruiningen en de N289 kan via de Sluisweg of de Stationsweg rijden.

Meer info over omleidingsroutes

We doen ons best om overlast voor omwonenden en bedrijven tot een minimum te beperken. Ga voor meer informatie over werkzaamheden en omleidingsroutes naar www.zeeland.nl/verkeersinfo-en-wegwerkzaamheden/wegwerkzaamheden.

Contact

Afdeling Communicatie
+31 118 631050
communicatie@zeeland.nl