Persbericht

Op donderdagmiddag 22 maart 2018 gaven gedeputeerde Harry van der Maas (Provincie Zeeland) en wethouder Kees Weststrate (gemeente Borsele) gezamenlijk het officiële startsein voor de bouw van het knooppunt Sloeweg bij Nieuwdorp. De wethouder en de gedeputeerde walsten over het eerste nieuwe stukje Bernhardweg West (N254) dat vanaf maandag 26 maart 2018 (05.00 uur) open is voor het verkeer.

 

 

Het huidige kruispunt met verkeerslichten wordt vervangen door een ongelijkvloers knooppunt met drie viaducten: knooppunt Sloeweg.

Planning

De planning voor het bouwen van dit knooppunt bestaat grofweg uit drie stappen. Nog tot maandag 26 maart 2018 (05.00 uur) zijn er werkzaamheden om de eerste stap, het aanleggen van een nieuw stukje Bernhardweg West (N254), te kunnen verwezenlijken. Stap twee bestaat uit het maken van de buitenste verbindingswegen ‘Goes-Middelburg’ en ‘Terneuzen-Goes’. Ook start het bouwen van de viaducten en het realiseren van een tijdelijke rotonde. Deze stap duurt ongeveer vijf maanden.

Tijdelijke rotonde

In de laatste stap, stap 3, rijdt het verkeer een jaar lang over de tijdelijke rotonde. Op deze manier is er ruimte om de viaducten verder te bouwen en de binnenste verbindingswegen ‘Middelburg-Goes, ‘Goes-Terneuzen’, ‘Terneuzen-Middelburg’ en ‘Middelburg-Terneuzen’ te maken. Het kruispunt met verkeerslichten komt hiermee definitief te vervallen. Medio 2019 rijdt het verkeer over het nieuwe knooppunt.