Werkzaamheden Zandkreekdam (N256)

22 augustus 2022
|
Verkeersinformatie
Zandkreekdam

Van 22 tot en met 28 augustus worden nieuwe kabels aangebracht op de hoofdrijbaan op de Zandkreekdam. Deze werkzaamheden vinden ‘s nachts plaats in een halve-rijbaanafzetting. Het verkeer wordt dan geregeld met verkeersregelaars.

Laatste fase

De werkzaamheden zijn onderdeel van het aanleggen van een nieuwe landbouwroute. De verkeerssituatie op de N256 bij de Zandkreekdam is vernieuwd. De landbouwweg en fietspad zijn voltooid en het fietspad aan de zuidzijde van de Zandkreeksluis is van een nieuwe asfaltdeklaag voorzien. Ook zijn er nieuwe kabels voor het verkeersregelsysteem aangebracht langs de parallelweg aan de zuidzijde van de sluis. 

Het werk is zo goed als klaar. Begin oktober wordt de nieuwe weg in gebruik genomen. 

Waarom een nieuwe landbouwroute?

De westelijke Hongersdijckbrug over de Zandkreeksluis veroorzaakt hinder voor het landbouwverkeer vanwege de lange wachttijd voor de bypass. Om de verkeersproblematiek aan te pakken is besloten een nieuwe landbouwweg aan te leggen. Ook komt er een zogenaamde landbouwsluis. Dit is een verkeersvoorziening waardoor de nieuwe landbouwweg uitsluitend gebruikt kan worden door het landbouwverkeer.

Kijk voor meer informatie over de nieuwe landbouwroute en de wijzigingen voor verkeer op: Aanleg nieuwe landbouwroute Zandkreekdam (N256) | Provincie Zeeland