Persbericht

Ook dit jaar organiseert het Aanvalsteam Arbeidsmarkt een campagne voor Zeeuwse eindexamenscholieren. De komende weken ontvangen alle geslaagden bij hun diploma een brief die ze warm maakt voor een (toekomstige) baan in Zeeland.

Alle middelbare scholen in Zeeland doen mee aan de campagne. De campagne heeft als thema ‘The Class of 2019’ en bestond onder andere uit een pen met succeswens voor de scholieren bij de start van hun examens. Halverwege de examenperiode werden alle Zeeuwse scholieren en studenten via social-media nogmaals succes gewenst met de laatste loodjes. Daarbij werden ze geattendeerd op evenementen tijdens de Zeeuwse week van de arbeidsmarkt, waarin ze kennis konden maken met werkgevers, banen en stages in Zeeland.

Brief

Het laatste onderdeel van de campagne is de felicitatiebrief bij het diploma. In de brief worden de scholieren een fijne zomer toegewenst en veel succes en plezier bij het vervolg van hun studie en toekomstige loopbaan. Iedereen wordt opgeroepen om nog mooie herinneringen te maken deze zomer en als ze de provincie verlaten, de band met Zeeland warm te houden. Via de link www.zeelandlandinzee.nl/summer-of-2019 zien jongeren een top 10 van dingen die ze nog kunnen doen deze zomer, één daarvan is lid worden van de Zeeuwse Connectie. Zo kunnen ze ook buiten Zeeland andere Zeeuwen ontmoeten en de band met de provincie behouden.

De brief krijgt online een vervolg. In de week van 1 juli verschijnt online ook een video, die krijgen de jongeren op hun eigen social media accounts te zien, maar de video is ook te zien voor iedereen op social media. Vorig jaar vond ook een campagne plaats. Die bestond uit een brief- en videoboodschap. Dit jaar is de campagne uitgebreid. Door de boodschap vaker en op meerdere plekken te verspreiden en dit te koppelen aan (job-)events is de verwachting dat meer jongeren bereikt worden. Ook worden in deze campagne adressen van jongeren verzameld. Zo kunnen de jongeren gevolgd worden en later, bijvoorbeeld als hun studie ten einde loopt, opnieuw benaderd worden met het banenaanbod in Zeeland.

Introfestival

Inspanningen van het Aanvalsteam Arbeidsmarkt zijn niet alleen gericht op scholieren die de provincie verlaten. Het team wil juist ook de jongeren die voor een opleiding in Zeeland kiezen een warm welkom geven. Daarom draagt het Aanvalsteam ook bij aan het Kick-off festival dat 21 augustus gehouden wordt voor eerstejaars studenten van zowel Scalda, HZ University of Applied Sciences en de University College Roosevelt. Zie kickofffestival.nl voor meer informatie en over de Line-up.

Arbeidsmarkt

Er zijn volop banen in Zeeland. Met de campagne wil het Aanvalsteam Arbeidsmarkt -waarin onderwijs, overheden en bedrijfsleven vertegenwoordigd zijn- Zeeland onder de aandacht brengen én houden bij jongeren die van school gaan. Doel is om jongeren kennis te laten maken met de mogelijkheden van werken en wonen in Zeeland, zodat ze kiezen voor een studie of baan in Zeeland of -na hun studie- terugkomen naar Zeeland.

Contact

Team Communicatie
+31 118 631050
communicatie@zeeland.nl