Nieuws

De 25 meest aansprekende Zeeuwse oorlogfoto's zijn gekozen door het Zeeuwse publiek. Dat was het resultaat van een bijeenkomst in het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp op 15 januari 2020.

Met de foto van zijn keuze gaf commissaris van de Koning Han Polman op 12 november 2019 het startschot voor de zoektocht naar foto's uit de Tweede Wereldoorlog. Die zoektocht leverde uiteindelijk meer dan honderd foto's op. Een provinciale werkgroep selecteerde hieruit vijftig foto's.

Daarna was het aan de inwoners van Zeeland. Na een interview met de commissaris en gesprekken over de foto's konden de ruim honderd aanwezigen in het Bevrijdingsmuseum stemmen op de foto's van hun keuze.

Dit leverde de 25 meest aansprekende foto's van de Tweede Wereldoorlog uit Zeeland op. Iedere provincie levert de komende tijd op deze manier 25 foto's aan. Hieruit worden uiteindelijk honderd foto's gekozen. Welke dat zijn, wordt op 30 maart 2020 in de vorm van een tentoonstelling bekendgemaakt in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag.

De selectie van 25 foto's zijn te vinden op de website van Omroep Zeeland.

Waslijn met fotos uit de WO2