Zeeuws Economisch Bericht gelanceerd tijdens seminar Toekomstbestendig Ondernemend Zeeland

14 juli 2022
|
Persbericht
Groepsfoto lancering Zeeuws Economisch Bericht

Vandaag vond het seminar Toekomstbestendig Ondernemend Zeeland plaats in Yerseke. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de Provincie Zeeland lanceerde daar het nieuwe Zeeuws Economisch Bericht. Dit bericht is de opvolger van de eerdere ‘Corona Monitor’ en bevat informatie over de Zeeuwse economie.

Over het Zeeuws Economisch Bericht

In de coronatijd hebben we, samen met onder andere de Zeeuwse gemeenten, de Economic Board Zeeland, VNO-NCW en Impuls Zeeland, een ‘Corona Monitor’ opgesteld. Hierin stonden tips voor ondernemers, overzichten van regelingen, en verhalen van ondernemers in de knel of met goede ideeën. Met dit nieuwe ‘Zeeuws Economisch Bericht’ willen we periodiek de vinger aan de pols houden. Hoe staat de Zeeuwse economie ervoor? Wat gaat goed, wat kan beter en waar moeten we als Zeeland ‘een tandje bijzetten’?

Het Zeeuws Economisch Bericht is een samenwerking tussen de Provincie Zeeland, Economic Board Zeeland, Impuls en het HZ Kenniscentrum  Ondernemen en . Het opstellen van dit bericht gebeurt aan de hand van gegevens afkomstig van CBS, Etil en UWV.

Eerste editie

Deze editie werd spectaculair gelanceerd door gedeputeerde Jo-Annes de Bat. In deze uitgave vindt u onder andere het huidige BBP Zeeland, de verwachte groei voor de Zeeuwse economie in het tweede kwartaal van 2022 en cijfers over de Zeeuwse arbeidsmarkt. Het Zeeuwse Economisch Bericht is éénmalig op papier gedrukt en verspreid onder de aanwezigen bij het seminar. De volgende edities worden enkel online gepubliceerd en zijn te vinden op onder andere zeeland.nl.

Seminar Toekomstbestendig Ondernemend Zeeland

De impact die corona, de oorlog in Europa en de transities hebben, vraagt van ons lokale en regionale economische weerbaarheid en flexibiliteit. Voor nu, maar ook voor nieuwe uitdagingen die zeker op ons af zullen komen. Tijdens de seminar gingen sprekers in op vragen als: Hoe zorgen we voor veerkracht in ons lokale ecosysteem om nieuwe crises op te vangen? En hoe zorgen we dat we wendbaar zijn, zodat we de omslag kunnen maken naar een meer duurzame economie? Het thema was: Ondernemen na crises. Hoofdgast was Sandra Phlippen, hoofdeconoom van ABN Amro. Ze geldt als een van de invloedrijkste Nederlandse economen van dit moment. Phlippen heeft een gastaanstelling aan de Erasmus School of Economics.

Schets van de gehele bijeenkomst met daarin een samenvatting van alle sprekers