Persbericht

Op dinsdag 10 september organiseerde het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROVZ) samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de gemeente Middelburg voor het eerst een Zeeuwse remwegdemodag in Middelburg. De groepen 7 en 8 van de basisscholen Het Talent, De Aventurijn, Wilgenhof, Acaciahof en Herman Faukeliusschool deden mee.

Snelheid schatten

Een medewerker van VVN demonstreerde op Sportpark Veerse Poort hoe lang de remweg van een auto is bij 50 km/uur én bij 30 km/uur. Leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders zagen op die manier dat te hard rijden in een woonwijk levensgevaarlijk is. Ook leerden de kinderen afstand en snelheid schatten en ze kregen uitleg over de reactietijd voor het remmen. Met een lesbrief kunnen docenten in de klas nog een keer bespreken wat de leerlingen gezien en geleerd hebben.

Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid

Een paar km/uur te hard rijden lijkt onschuldig, maar vergroot de kans op een ongeluk met letsel of dodelijke afloop aanzienlijk. In woonwijken is het een vaak gemeld probleem. Mede daarom is het onderwerp ‘snelheid’ een speerpunt van het ROVZ. De remwegdemodag is onderdeel van de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid. Alle activiteiten tijdens deze maand zijn te vinden op www.rovz.nl.

Remwegdemodag in Middelburg

Contact

Team Communicatie
+31 118 631050
communicatie@zeeland.nl