Nieuws

Heeft u zin om dichtbij huis nog even in de vakantiestemming te blijven? Bezoek dan de Oosterschelde: het grootste Nationaal Park van Nederland.  Van 7 tot en met 14 september 2019 vindt de 11e editie van de Oosterscheldeweek plaats. De gemeente Tholen is gastheer.

De Oosterscheldeweek start op zaterdag 7 september 2019 met een vaartocht in de omgeving van de verdronken stad Reimerswaal in de gemeente Tholen. De openingshandeling wordt verricht door burgemeester Van de Velde van Tholen, gedeputeerde Anita Pijpelink en Nationaal Park voorzitter Siebe Kramer. Dit keer in samenwerking met het Geopark: het verhaal rondom de verdronken stad Reimerswaal en de verdronken dorpen in de Oosterschelde krijgen extra aandacht.

Snorkelexpeditie en nachtvlinders

De hele week bruist het rondom de Oosterschelde. U kunt de wondere onderwaternatuur ontdekken tijdens een snorkelexpeditie of aan boord stappen van een natuurvaartocht. Ook in het donker gaan de belevingsactiviteiten gewoon door. Zo kunt u mee met een expert op zoek naar vleermuizen en nachtvlinders. Nieuwsgierig geworden? Het complete programma vindt u op www.np-oosterschelde.nl en www.ontdekdeoosterschelde.nl. Oosterscheldegidsen, boswachters, duikers, vogelaars en andere experts nemen u graag mee naar unieke plekjes. De Oosterscheldeweek is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van de Provincie Zeeland.

Meisje met twee krukels (alikruiken) in de hand