Live-event 'Hokjes Denken Doen'

Van 21 t/m 24 september vond het eerste live-event van Creative City Boost plaats: ‘Hokjes Denken Doen’. Tijdens deze meerdaagse live-tentoonstelling kwamen cultuurprofessionals en middenstanders samen in de binnenstad van Middelburg en lieten ze zien wat Zeeland al te bieden heeft en wat er nog allemaal mogelijk is als het hokjes denken wordt losgelaten. Op zaterdag 24 september vond op De Markt van Middelburg van 15:00 tot 17:00 uur het eindevent plaats. 

 

Hokjes Denken Doen Facade Middelburg Creative City Boost

Plantenkassen als cultuurhuisjes

Tijdens het kunstfestival Façade stonden er van 21 t/m 23 september drie plantenkassen rondom de Markt van Middelburg. In elke zogenoemde cultuurkas kwam een duo van één cultuurprofessional en één middenstander samen rond thema’s van de vijf steden. Deze thema’s zijn ontstaan uit de resultaten van de Stadssafari’s, die dit voorjaar plaatsvonden in de deelnemende binnensteden. De duo’s gingen drie dagen lang van 10:00 tot 16:00 uur met elkaar aan de slag om hun ideeën van de afgelopen maanden verder uit te werken. In iedere kas stelden zij hun uitgewerkte idee vervolgens tentoon aan het publiek.

'Hokjes Denken Doen’ is het eerste publieke cultureel-commerciële live event van Creative City Boost. Het event komt voort uit de samenwerkende onderzoeken die de afgelopen maanden plaatsvonden in Hulst, Terneuzen, Vlissingen, Middelburg en Goes. Gedurende de drie dagen hielden de leden van het Talentteam korte interviews met voorbijgangers. Zo konden ze peilen hoe het publiek denkt over de ideeën uit de kassen. Deze resultaten worden meegenomen in het formuleren van de Zeeuwse Vernieuwers Challenge - een open prijsvraag naar innovatieve samenwerkingsprojecten voor de Zeeuwse binnensteden. 

Eind-event

Op zaterdag 24 september presenteerde het Talentteam op de Markt in Middelburg de uitkomsten van deze meerdaagse live-expo en de reacties van het publiek. Tijdens dat moment werd ook de Zeeuwse Vernieuwers Challenge aangekondigd.

Impressie

Bekijk hier de beelden