Live-event 'Hokjes Denken Doen'

Van 21 t/m 24 september vindt het eerste live-event van Creative City Boost plaats: ‘Hokjes Denken Doen’. Tijdens deze meerdaagse live-tentoonstelling zullen cultuurprofessionals en middenstanders samenkomen in de binnenstad van Middelburg en laten zien wat Zeeland al te bieden heeft en wat er nog allemaal mogelijk is als het hokjes denken wordt losgelaten. Op zaterdag 24 september vindt op De Markt van Middelburg van 15:00 tot 17:00 uur het eindevent plaats. 

 

Hokjes Denken Doen Facade Middelburg Creative City Boost

Plantenkassen als cultuurhuisjes

Tijdens het kunstfestival Façade staan er van 21 t/m 23 september vijf 'cultuurhuisjes' (plantenkassen) rondom de Markt van Middelburg. Elke zogenoemde cultuurkas vertegenwoordigt een van de vijf deelnemende steden. In elke kas komen één cultuurprofessionals en één middenstanders van die stad samen. Zij gaan van 10:00 tot 16:00 uur met elkaar aan de slag om hun ideeën en concepten van de afgelopen maanden met elkaar te verbinden. Vervolgens zullen zij hun creatieve voorstel in de glazen kassen tentoonstellen aan het publiek in de stad.

'Hokjes Denken Doen’ is het eerste publieke cultureel-commerciële live event van Creative City Boost. Het event komt voort uit de samenwerkende onderzoeken die de afgelopen maanden plaatsvonden in Hulst, Terneuzen, Vlissingen, Middelburg en Goes. Gedurende de drie dagen zullen de leden van het Talentteam korte interviews houden met voorbijgangers. Zo kunnen ze peilen hoe het publiek denkt over de ideeën uit de kassen. Deze resultaten worden meegenomen in het formuleren van de Zeeuwse Vernieuwers Challenge - een open prijsvraag naar innovatieve samenwerkingsprojecten voor de Zeeuwse binnensteden. 

Eind-event

Op zaterdag 24 september van 15:00 tot 17:00 uur presenteert het Talentteam op de Markt in Middelburg de uitkomsten van deze meerdaagse live-expo en de reacties van het publiek. Tijdens dit moment wordt ook de Zeeuwse Vernieuwers Challenge aangekondigd.