Zeeuwse Vernieuwers Challenge

Heb je ideeën om de levendigheid en duurzaamheid van de Zeeuwse binnensteden te bevorderen? Houd dan de Zeeuwse Vernieuwers Challenge in de gaten. Vanaf donderdag 8 december kan je jouw voorstellen indienen voor een cultureel event, installatie of andere productie. Alles mag, als er maar een actieve rol is voor middenstanders en cultuurprofessionals. Want als deze twee groepen hun krachten bundelen, kunnen er mooie dingen ontstaan. Twee events zullen uiteindelijk worden geselecteerd en krijgen ondersteuning in uitvoering en budget. 

dans kunst stad Creative City Boost

Reuring in de Zeeuwse Steden

Muzikanten die tijdens een kroegentocht verleden en toekomst van Zeeuwse migranten bezingen. Een parkstrook op de 1953 watergrens door de winkelstraat. Een drijvende markt met duurzame producten. Welke ideeën helpen de Zeeuwse binnensteden om levendig en duurzaam te worden? En hoe kunnen cultuurprofessionals en middenstanders samen tot innoverende events komen waar de stad beter van wordt? Heb je ideeën voor dit soort initiatieven en wil je daaraan meewerken? Vanaf 8 december kan je dit waar maken met de Zeeuwse Vernieuwers Challenge. 

Selectie

De voorstellen moeten culturele events, installaties, presentaties of andere producties zijn, waar zowel cultuurprofessionals als middenstanders een actieve rol in spelen. De voorstellen moeten vernieuwend zijn en de levendigheid en de duurzaamheid van de binnenstad bevorderen, het uitgangspunt van Creative City Boost. Vanaf 8 december 2022 kan je een voorstel indienen. Dit kan tot eind januari 2023. In februari selecteert een selectiecommissie twee voorstellen. Deze twee innovatieve events krijgen zowel financiële ondersteuning (€35.000 per project) als hulp in de uitvoering (planning, locatie, logistiek, vergunningen, casting, communicatie, observatie en rapportage). Het eerste event vindt plaats in het voorjaar van 2023, het tweede in de zomer van 2023.

Criteria

De invulling, locatie en het programma zijn nog niet bekend. De events moeten in ieder geval aan de volgende criteria voldoen: 

  • Het event, de installatie, presentatie of productie moet een unieke ervaring zijn, op een bijzondere locatie en inclusief publiek
  • Het moet bestaan uit een team van cultuurprofessionals en middenstanders.
  • Het moet nieuwe concepten, producten of diensten bevatten. 
  • Het moet gericht zijn op het verlevendigen van een Zeeuwse binnenstad.
  • Het moet maatschappelijke uitdagingen behandelen, zoals energie- en klimaatadaptie, duurzame creatieve economie of fysieke en virtuele activiteiten. 

Voorstel indienen

Heb je een goed idee? Dien vanaf 8 december je plan in en ding mee naar ondersteuning voor de uitvoering. Ga op zoek naar partners voor je team en doe mee met de Creative City Boost activiteiten voor contacten en inspiratie. Neem voor vragen contact op met Christiaan Weiler via cweiler@cbkzeeland.nl.

Europese Unie; Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling | OpZuid | CBK | Provincie Zeeland