Zeeuwse Vernieuwers Challenge

Heb je ideeën om de levendigheid en duurzaamheid van de Zeeuwse binnensteden te bevorderen? Houd dan de Zeeuwse Vernieuwers Challenge in de gaten. Vanaf begin december kan je jouw voorstellen indienen voor een cultureel event, installatie of andere productie. Alles mag, als er maar een actieve rol is voor middenstanders en cultuurprofessionals. Want als deze twee groepen hun krachten bundelen, kunnen er mooie dingen ontstaan.

Werkgroep Creative City Boost

Reuring in de Zeeuwse Steden

Muzikanten die tijdens een kroegentocht verleden en toekomst van Zeeuwse migranten bezingen. Een parkstrook op de 1953 watergrens door de winkelstraat. Een drijvende markt met duurzame producten. Welke ideeën helpen de Zeeuwse binnensteden om levendig en duurzaam te worden? En hoe kunnen cultuurprofessionals en middenstanders samen tot innoverende events komen waar de stad beter van wordt? Heb je ideeën voor dit soort initiatieven en wil je daaraan meewerken? Vanaf december kan je dit waar maken met de Zeeuwse Vernieuwers Challenge. 

Selectie

De voorstellen moeten culturele events, installaties, presentaties of andere producties zijn, waar zowel cultuurprofessionals als middenstanders een actieve rol in spelen. De voorstellen moeten vernieuwend zijn en de levendigheid en de duurzaamheid van de binnenstad bevorderen, het uitgangspunt van Creative City Boost. Vanaf begin december 2022 kan je een voorstel indienen. Dit kan tot eind januari 2023. In februari selecteert een selectiecommissie twee voorstellen. De twee geselecteerde projecten krijgen ondersteuning in uitvoering en budget (€35.000).

Voorstel indienen

Heb je een goed idee? Dien je plan vanaf begin december in en ding mee naar ondersteuning voor de uitvoering. Ga op zoek naar partners voor je team en doe mee met de Creative City Boost activiteiten voor contacten en inspiratie. Neem voor vragen contact op met Christiaan Weiler via cweiler@cbkzeeland.nl.

Europese Unie; Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling | OpZuid | CBK | Provincie Zeeland