Kunsten en culturele festivals

De kunsten en culturele festivals zijn onderdeel van het cultuurbeleid.  De Provincie Zeeland levert een bijdrage aan diverse organisaties en activiteiten.

Bevrijdingsfestival Vlissingen

De kunsten bieden inspiratie voor de beelden en verhalen van Zeeland en voeden
daarmee onze identiteit. We ondersteunen organisaties en projecten die dat doen en minimaal een provinciaal belang en bereik hebben. 

Wij maken bij de kunsten een onderscheid tussen de professionele kunsten en amateurkunsten. Over de amateurkunsten kunt u meer lezen op de pagina over talentontwikkeling.

Professionele kunsten

Of we een organisatie of project ondersteunen hangt af van de mate waarop zij bijdragen aan het vestigingsklimaat, vrijetijdseconomie en de promotie van Zeeland.

We verwachten van de podiumkunstenorganisaties daartoe dat zij zich onderscheiden op gebied van Zeeuwse beleving; Zeeland als decor en inspiratiebron.

Expositieruimte

Creatieve input vanuit het kunstenveld kan ook in andere sectoren inspireren tot vernieuwing. We verwachten met name van onze ondersteunende organisaties dat zij nog actiever worden in het verbinden van de professionele kunsten met andere werkvelden en onderwerpen. 

Dat de kunsten ook een economische kracht op zichzelf zijn, willen we in brengen met het van de filmproductie in Zeeland. Dit zorgt ook voor promotie voor onze mooie provincie.

Concert at Sea

We ondersteunen vanuit deze overwegingen de volgende organisaties en projecten: Theaterproductiehuis Zeeland/Zeeland Nazomerfestival, Film by the Sea, Concert at Sea, Vestrock, Bevrijdingsfestival, Centrum voor Beeldende Kunsten.

Luchtfoto Concert at Sea

Contact

Natasja Koole (Theaterproductiehuis Zeeland /Zeeland Nazomerfestival)
+31 6 2570 9329
n.koole@zeeland.nl

En/of

Petra Dieleman
+31 6 2570 9319
pd.dieleman@zeeland.nl