De Provincie neemt dit jaar deel aan de Contacta met een stand over de Zeeuwse arbeidsmarkt en het aantrekken van niet-Zeeuwen voor een baan hier. Ook steunt de Provincie de Gezond in Zeeland makelaars.

Meld u nu aan voor de inspiratiesessie tools voor leven en werken

Kom alles te weten over de slimme, datagedreven marketing aanpak die u helpt de juiste mensen te vinden. In onze stand of tijdens de inspiratiesessie met experts Gusta Timmermans en Lars Wetemans, die vertellen over de laatste trends op het gebied van recruitment en HR. De sessie vindt plaats op dinsdagavond 6 november van 17.30 tot 19.00 uur in de Contacta Arena. Aanmelden kan via https://spreker.eticketsysteem.nl/index.php?spreker_code=AC96A7.

Wist u dat er in Zeeland 6.000 mensen nodig zijn om de vacatures te vervullen in 2022? Het Zeeuwse aanvalsteam arbeidsmarkt doet er alles aan om Zeeuwen aan het werk te helpen. Maar dat is niet voldoende. We moeten mensen, ook van buiten Zeeland, enthousiast maken voor een baan hier. Onder meer door Zeeland voor het voetlicht te brengen als dé regio om te leven en te werken.

Daarom zetten we in op actieve Zeeland promotie en online werving van mensen buiten de provincie. Daarvoor is het nodig dat het beeld dat niet-Zeeuwen van onze provincie hebben, namelijk dat hier weinig banen zijn en er in Zeeland alleen maar strand is, wordt bijgesteld. Want die banen zijn er in overvloed. En in alle sectoren, op alle niveaus.

Bezoek onze stand

De Provincie nam initiatief voor een webplatform en Augmented Reality-app om Zeeland op het gebied van leven en werken digitaal te presenteren. Bruikbaar voor alle werkgevers. De eerste demoversie presenteren we tijdens de gratis Contacta van 6 tot en met 8 november 2018 in de Zeelandhallen in Goes. In onze stand kunt ook in gesprek gaan met Michel Kloeg (Koninklijke Horeca Nederland) en vertegenwoordigers van de toeristische sector die werken aan goed werkgeverschap om daarmee makkelijker vacatures vervuld te krijgen. Volg de inspiratiesessie over de offshore wind (woensdag 7 november van 11.00 tot 13.00 uur) of laat een leuke foto met een Zeeuws tintje maken bij de Photobox.

Openingsavond: inspiratiesessie 6 november 2018

Voorafgaand aan de presentatie van deze demo organiseren we een inspirerende sessie in de Contacta Arena op dinsdagavond 6 november van 17.30 tot 19.00 uur. Na een welkom van gedeputeerde Jo-Annes de Bat spreken recruitment experts Gusta Timmermans en Lars Wetemans.

Gusta Timmermans heeft ruim twintig jaar ervaring in het recruitmentvak. Door haar jarenlange ervaring in de uitzendbranche, als mede-eigenaar van een wervings- en
selectiebureau en haar ervaring als hoofd recruitment bij ING Nederland en ING wereldwijd heeft ze zich ontwikkeld tot een expert op haar vakgebied.

Wonderkind zet software in op kanalen die traditioneel niet voor recruitment zijn bedoeld, zoals Facebook of Google, waarbij targeting op basis van profielen van gebruikers een belangrijke rol speelt. Wonderkind brengt daarmee ook vacatures onder de aandacht van mensen die niet direct op zoek zijn naar nieuw werk, maar potentieel interesse hebben. En dat biedt kansen voor Zeeland.

U kunt alles te weten komen over de tools die in de maak zijn in onze stand in de Oosterscheldehal (nr. 1612).

Gezond-makelaars en Rico Verhoeven

Zeeland heeft alles in huis voor een gezond leven. Rust, ruimte, water en vruchtbare aarde. Gezond in Zeeland wil ondernemers en organisaties bij elkaar brengen om die natuurlijke rijkdom uit te bouwen en te vermarkten. Daarvoor zijn tijdens de Contacta ook vijf Gezond in Zeeland-makelaars actief. Steek uw licht bij ze op en hoor wat zij voor u kunnen betekenen. Verder is er een Gezond-borrel op dinsdag (19.30 uur: aanmelden gezonde netwerkborrel), een gezonde natuurwandeling op donderdag (14.30 – 15.45 uur: aanmelden natuurontdekkingswandeling) en spreekt Rico Verhoeven donderdag om 17.00 uur!