Omschrijving functie: 
Wat:

Je bent samen met de andere drie HR-businesspartners dé schakel tussen HR en het middenmanagement en directie. In de taakverdeling maak je met deze collega’s ook een verdeling voor het zijn van eerste aanspreekpunt voor de verschillende organisatie-eenheden. Je coacht en adviseert het management en daagt ze uit om het goede te doen voor de organisatie en de medewerker. Jij bent dus de sparringpartner voor het management. Op basis hiervan adviseer je – gevraagd en ongevraagd – het management over HR vraagstukken. Zo draag je bij aan de ontwikkeling van het HR-beleid en vertaalt deze naar doelstellingen op het gebied van onder andere, opleiding en ontwikkeling, verzuim, functioneren en arbeidsvoorwaarden. Je hebt daarbij specifieke kennis en ervaring op het gebied van stimuleren van duurzame inzetbaarheid van medewerkers.
 

Welke resultaten maken o.a. deel uit van jouw opdracht?

- Managers voelen zich, door kundig advies, gesteund in het uitvoeren van acties ten aanzien van in-, door- en uitstroom, functioneren en verzuim;

- Door jouw advies en begeleiding aan managers en medewerkers voert de organisatie een goed P&O-beleid en worden de P&O-instrumenten op de juiste wijze door management en medewerkers ingezet en uitgevoerd. De organisatie voert acties uit die zichtbaar bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers;

- Actuele maatschappelijke ontwikkelingen zijn vertaald naar nieuw P&O beleid en worden ook uitgevoerd.

Jouw profiel: 
Hoe:

Je bent een inhoudelijk proactieve, sterke en strategische gesprekspartner. Je signaleert en denkt actief mee over ontwikkelingen binnen het P&O vakgebied en de integrale benadering hiervan binnen onze organisatie. Je vertaalt deze ontwikkelingen door naar gedegen en gedragen oplossingen. Je hebt een duidelijke en eigentijdse visie op het P&O vak en je bent een sociale en samenwerkingsgerichte professional die zich goed weet neer te zetten op alle niveaus in een werkomgeving die volop in ontwikkeling is. Daarnaast stem je ook af met externe partners als de  arbodienst, UWV, leerinstituten en partners voor flexibele inhuur.

 

Wie:

- Je hebt een HBO/WO werk en denkniveau in de richting van Human Resource Management.

- Je hebt ervaring als HR-businesspartner in een (middel)grote organisatie.

- Je bent zowel strategisch als praktisch ingesteld.

- Je hebt ervaring met het ontwikkelen en implementeren van personeelsbeleid bijvoorbeeld op gebied van duurzame inzetbaarheid, vitaliteit, verzuim en het beter laten functioneren van teams.

- Je bent  flexibel in je werktijden maar in ieder geval beschikbaar op de maandag en de vrijdag.

Ons aanbod: 

- Het gaat om een vacature van 36 uur per week. Het betreft een aanstelling voor onbepaalde tijd waarvan het eerste jaar bij wijze van proef. Startdatum: z.s.m.

- Schaal 11 is van toepassing (min. € 3287 max. € 4696 bij een fulltime dienstverband).

- Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de procedure.

De procedure: 

Heeft bovenstaande omschrijving je interesse gewekt en wil je hierop reageren? Zorg er dan voor dat je reactie uiterlijk voor maandag 17 december 2018 bij ons binnen is door op de sollicitatielink te klikken.

 

Voor vragen over deze opdracht kan je contact opnemen met Thijs van Opdurp, organisatieadviseur, telefoon: +31 6 28904278, email: tc.v.opdurp@zeeland.nl

Omschrijving organisatie: 
Het personeelsbestand van de Provincie Zeeland is volop in ontwikkeling. Kansen voor nieuwe medewerkers en natuurlijk voor ons huidig personeel. Duurzame en flexibele inzetbaarheid, vitaliteit, talentmanagement en levensfasebewust HR-beleid zijn belangrijke thema’s in ons personeelsbeleid. Het team P&O acteert, faciliteert en adviseert op deze ontwikkelingen en toenemende ambities. Onze HR-businesspartners vormen daarin een sleutelpositie. We zoeken een ervaren HR-businesspartner die het P&O-team versterkt.