[In het kort] Ontdek de onzichtbare hand in het landschap van Walcheren

Zeeland kent prachtige natuur en veel landbouw die goed is te zien op de fiets, vanuit de auto of lopend door de polders. Maar wat u niet ziet, is hoe het komt dat Zeeland zo is ingericht.

2 mensen fietsen door landschap. Tekst 'Ruilen voor veilige fietspaden, we doen het allemaal!'

Neem bijvoorbeeld het landschap op Walcheren. In de Tweede Wereldoorlog is Walcheren grotendeels verwoest door de Slag om de Schelde en de inundatie (onderwaterzetting). Walcheren moest na de oorlog opnieuw worden ingericht. Voor het eerst in Nederland werd herverkaveling toegepast. Sinds 2012 ondersteunt het Kavelruilbureau Zeeland van de Provincie Zeeland vrijwillig kavelruilen.

Bent u benieuwd naar de link tussen herverkaveling op Walcheren en het hedendaagse Kavelruilbureau Zeeland? (her)Ontdek dan het landschap van Walcheren tijdens een fietsroute van 54 kilometer. Deze fietsroute krijgt u aangeboden vanwege het 10-jarig bestaan van het Kavelruilbureau, want wie jarig is trakteert! Deze fietsroute vertelt het verhaal van de verwoesting van Walcheren tijdens de tweede wereldoorlog en de heropbouw hierna. En het maakt zichtbaar wat kavelruilen betekent voor de inrichting van Zeeland.

Fietst u mee?

Scan de QR-code hiernaast of kijk op https://bit.ly/FietsrouteKavelruilbureauZeeland.

QR-code fietsroute Ontdek de onzichtbare hand in het landschap van Walcheren