[Zeeland subsidieert] Zeeuws Heldenfonds

Een steuntje in de rug, het laatste zetje dat nodig is, een motivatie om het idee verder uit te werken. Dit zijn veelgehoorde reacties van mensen als je ze vraagt wat ontvangen voor hen betekent. IN ZEELAND besteedt aandacht aan subsidiemogelijkheden. Deze keer: het Zeeuws Heldenfonds.

Planten worden gepland bij De Zorgkreal. Foto: Marcelle Davidse

Elkaar ontmoeten en mee kunnen doen in de samenleving: dát is wat de projecten die steun ontvangen vanuit het Zeeuws Heldenfonds gemeenschappelijk hebben. Dit is mogelijk dankzij de financiële bijdrage van de Zeeuwse gemeenten, de Provincie en het Oranje Fonds. Het doel is Zeeland sociaal en leefbaar te houden: een fijne plek om te wonen.

Fijne herinneringen

Inmiddels zijn al een kleine veertig initiatieven gesteund sinds 2018. Zo werd eenzaamheid onder ouderen tegengegaan door geluksmomentjes uit te delen in Hulst en ging men in Oostdijk samen tuinieren in een moestuin en aan de gang met houtbewerking. In Scherpenisse heeft speeltuinvereniging De Speelkrael de handen ineen geslagen met de Zorgkrael. Vorig jaar ontvingen zij een cheque van in totaal 15.000 euro van het Zeeuws Heldenfonds, een gezamenlijk initiatief van de Provincie, de Zeeuwse gemeenten en het Oranje Fonds. Hanny van Poortvliet van De Zorgkrael: “De bijdrage van het Zeeuws Heldenfonds besteden wij aan een gezellige koffiekamer voor De Zorgkrael en een breed zintuigenpad door De Speelkrael, zodat De Speelkrael een genietplek wordt voor jong én oud, valide en mindervalide. We hebben heel fijne herinneringen aan de contacten met de adviseurs van het  Oranjefonds/Zeeuws Heldenfonds. Zij waren zó bereid tot meedenken en kwamen zelfs op bezoek bij ons, heel aardig.” Initiatieven als De Zorgkrael maken Zeeland nóg mooier en socialer.

Aanvragen

Draagt uw stichting, vereniging of organisatie bij aan een verbonden samenleving? Ziet u waar het beter kan en ontwikkelt u activiteiten als vrijwilliger of ? Klop eens aan bij het Zeeuws Heldenfonds. De Provincie Zeeland heeft voor de jaren 2021 en 2022  een bedrag van 75.000 euro beschikbaar. Alle Zeeuwse gemeenten leveren samen een bijdrage van 50.000 euro en het Oranje Fonds zal minimaal de totale bijdrage verdubbelen. Organisaties die voor een sociaal initiatief een willen doen op het Zeeuws Heldenfonds kunnen bij dit fonds een indienen. Tot en met 31 december 2022 is er geld beschikbaar. Doe wel eerst de projectcheck.