[In het kort] Doorstappen in Zeeland

Op 14 december 2022 vond de officiële opening plaats van Wandelnetwerk Reimerswaal. Met de aanleg van de wandelpaden in deze gemeente is het Zeeuwse wandelnetwerk compleet.

Blauwe lucht, brug over water, grasland. Yerseke Moer

De aanleg van het netwerk kwam tot stand met hulp van Stichting Landschapsbeheer Zeeland, tal van vrijwilligers en gemeente Reimerswaal. Samen stippelden ze routes uit en zorgden zij voor de aanleg van informatieborden en knooppuntpalen. Ook zijn er korte bewegwijzerde Ommetjes rondom de dorpen. Alle routepunten en Ommetjes staan op een routekaart. Hiermee kunt u vooraf een wandeling inplannen.

De aanleg van het wandelnetwerk sluit aan bij de ambitie van de Provincie Zeeland om de Zeeuwse natuur beter toegankelijk te maken. En hoe kan dat beter dan te voet?! Als je wandelt, ervaar je de natuur en de diversiteit van een gebied pas echt. Stap voor stap loop je door verschillende landschappen. De omgeving verandert continu. En vaak ontdek je op die manier prachtige verborgen plekjes. We hebben nu 3.000 kilometer aan wandelpaden in onze provincie. Het duurt wel even voor je die allemaal belopen hebt, maar we nodigen u graag uit om de eerste stappen te zetten!

Het project kwam tot stand met onder meer een bijdrage van de Provincie Zeeland via het Programma voor Plattelandsontwikkeling.